• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
13:25
Gençlikte İnanç Sorgusu: Sorgulama Dönemi Dikkat Çekiyor
13:25
Kayseri'nin üretim gücünü fuarcılıkta da markaya dönüştüreceğiz
13:11
Körler Sağırlar Birbirlerini Ağırlar
13:03
SON DAKİKA | Foça’da 3.7’lik Deprem İzmir’de Hissedildi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Irak'ta 'bisikletle akrobasi şovu' yapan gençler şiddetten uzak eğlenceli bir yaşam istiyor
GENEL
Yayınlanma: 13 Haziran 2022 - 18:15
Güncelleme: 13 Haziran 2022 - 18:19

Irak'ta 'bisikletle akrobasi şovu' yapan gençler şiddetten uzak eğlenceli bir yaşam istiyor

Irak'ın başkenti Bağdat'ta akrobasi tutkunu gençlerin bisikletleriyle yaptıkları gösteriler, izleyenlerin yüreklerini ağzına getirirken, gençler şiddetten uzak eğlenceli bir yaşam istediklerini belirtiyor.

GENEL
13 Haziran 2022 - 18:15
Güncelleme: 13 Haziran 2022 - 18:19
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Irak'ta 'bisikletle akrobasi şovu' yapan gençler şiddetten uzak eğlenceli bir yaşam istiyor
ağdat'ta Dicle Nehri kenarında bulunan Ebu Nuas Parkı ile Irak Kültürünü Kurtarma Anıtı Parkı, sosyal aktiviteler gerçekleştirmek isteyen gençlerin buluşma noktası olmuş durumda. Şiddet yorgunu Irak'ta gençler, bu tür aktivitelerle yaşama farklı bir pencereden bakmayı deniyor.  

Daha çok şiddet olaylarıyla gündeme gelen Irak'ta, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen gençler spor, sanat ve çevre odaklı bir sosyal yaşam oluşturmaya çalışıyor.

İkinci el Çin malı bisikletlerle birbirinden ilginç şovlar Bağdat'ta havanın serinlediği akşam saatlerinde Ebu Nuas ve Irak Kültürünü Kurtarma Anıtı parklarında bir araya gelen 15-20 yaşlarındaki gençler, genellikle ikinci el Çin malı bisikletleriyle birbirinden ilginç şovlar yapıyor.

Iraklı gençlerin yürekleri ağıza getiren bu şovları özellikle akranları tarafından büyük ilgiyle izlenirken, söz konusu gösteriler için parklarda özel bir yer ayrılmaması zaman zaman yoldan geçenlerin tepkisine neden olabiliyor.

"Eğlenceli bir yaşam hedefliyoruz" Bağdat'ta yaşayan 18 yaşındaki Ali Hudayır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisini "akrobasi tutkunu" olarak tanımladı. Hudayır, 2016'dan beri onlarca gençle bisikletle akrobasi şovları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hudayır, şöyle konuştu:

"Akrobasi Irak'ta 2009'dan beri var. Ancak Bağdat'ta pek yaygın değildi. Sosyal medyadan yabancıların yaptıkları şovları izlemeye başladık ve biz de gitgide öğrendik. Bayramlarda ve yılbaşında kendi aramızda oluşturduğumuz sosyal medya grupları üzerinden iletişim kurarak bir araya geliyoruz ve akrobasi şovları gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız şovlarla şiddetten uzak daha sakin ve eğlenceli bir yaşam hedefliyoruz."

Bağdat'ta rastgele mekanlarda akrobasi yaptıklarında çevreden "Bad Boy" gibi laflar işittiklerini ve bazı olumsuz tepkiler aldıklarını aktaran Hudayır, Gençlik ve Spor Bakanlığından kendileri için özel alanlar oluşturmasını istedi.

Diğer bir akrobasi tutkunu 19 yaşındaki Ali Saadi de "Akrobasi grubumuz; Basra, Ammara ve Nasiriyeli gençlerden oluşuyor. Maalesef hükümetin bize hiçbir teşviki veya desteği bulunmuyor. Kendi kişisel çabalarımızla bu şovu öğreniyoruz ve yapıyoruz." diye konuştu.

Bağdat'taki akrobasi grubuna özellikle hafta sonları güney illerden de gençler katılıyor.

Muhabir: Haydar Karaalp

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Op. Dr. Yahya Melih Işık’tan Kayseri’ye Yeni Estetik Merkezi:
Op. Dr. Yahya Melih Işık’tan Kayseri’ye Yeni Estetik Merkezi: "Yeni...
Kayseri’de Teknoloji Rüzgârı: GÖKTİM Akademi
Kayseri’de Teknoloji Rüzgârı: GÖKTİM Akademi
Ahilik Kültürü Esnafla Yaşıyor
Ahilik Kültürü Esnafla Yaşıyor
Kayseri de Şaşırtan Tablo! Kayserililer Vekillerini Tanımıyor
Kayseri de Şaşırtan Tablo! Kayserililer Vekillerini Tanımıyor
Gençlikte İnanç Sorgusu: Sorgulama Dönemi Dikkat Çekiyor
Gençlikte İnanç Sorgusu: Sorgulama Dönemi Dikkat Çekiyor
İYİ Partili Yücel: “Banliyö tren hattı neden tamamlanmadı?”
İYİ Partili Yücel: “Banliyö tren hattı neden tamamlanmadı?”

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.