ABD ve İsrail ile İran arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor. 4. gününde yeni bir cephe açan savaşta, İsrail ordusu Lübnan’a kara saldırısı başlattığını açıkladı. Sabah saatlerinde başkent Beyrut’a art arda hava saldırıları düzenleyen İsrail’in bu hamlesi, bölgedeki gerilimi artırdı.
Lübnan haber ajansı NNA’ya göre, İsrail ordusu Beyrut’un güneyinde Hizbullah’ın kalesi olarak bilinen Dahiye bölgesine hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırıda, Hizbullah’a bağlı el-Menar TV binası hedef alındı.
İsrail ordusu, saldırı öncesinde Dahiye’nin Hureyk Mahallesi’ndeki bir binayı kırmızıyla işaretlediği haritayı sosyal medyadan paylaşmış, bölge sakinlerini yapının en az 300 metre uzağına gitmeleri konusunda uyarmıştı. 
Hatırlanacağı üzere, Hizbullah dün sabah saatlerinde savaşa resmen katıldığını duyurmuş, ancak Lübnan Başbakanı Nawaf Salam örgütün askeri faaliyetlerini yasadışı ilan ederek silahlarını teslim etmesini istemişti.
Dün gece Lübnan’dan füze atıldığının tespit edilmesinin ardından sirenlerin devreye girdiği ve birçok noktada hava saldırıları yapıldığı bildirildi. Başkent Beyrut’ta patlama sesleri yükselirken, İsrail ordusunun Lübnan genelinde saldırılarını sürdürdüğü öğrenildi.
Musa Yusuf Işık




