• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
13:01
Türkiye’nin Sanayi Devleri Açıklandı: Zirve Yine TÜPRAŞ’ın
12:42
Anavatan Partisi'nin Büyük Kongresine "Mutlak Butlan" Şoku!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. İsrail ordusu Şifa Hastanesi'nden yıkım yaparak çekildi
GENEL
Yayınlanma: 25 Kasım 2023 - 09:20
Güncelleme: 25 Kasım 2023 - 09:20

İsrail ordusu Şifa Hastanesi'nden yıkım yaparak çekildi

İsrail güçleri Gazze Şeridi'nin en büyük sağlık kompleksi Şifa Hastanesi'ni işgal ettikten 10 gün sonra hastanenin bazı bölümlerini yıkarak çekildi.

GENEL
25 Kasım 2023 - 09:20
Güncelleme: 25 Kasım 2023 - 09:20
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İsrail ordusu Şifa Hastanesi'nden yıkım yaparak çekildi
Görgü tanıklarının AA muhabirine verdiği bilgilere göre, İsrail ordusu Gazze'de insani aranın devreye girmesinden önce Şifa Hastanesi'nin bazı bölümlerini ve binalarını bombaladı.

 

Hastanenin elektrik jeneratörleri, röntgen makineleri ve oksijen pompaları dahil olmak üzere tıbbi ekipmanlarının bulunduğu bölümleri havaya uçuruldu. İsrail güçleri, gerçekleştirdikleri yıkımın ardından hastaneden çekildi.

Yerel kaynaklara göre, Şifa Hastanesi'nde halen vücutlarındaki ciddi ve kritik kırıklar sebebiyle hareket ettirilemeyen ve nakil için özel ambulanslara ihtiyaç duyan yaklaşık 180 hasta ve 7 sağlık personeli bulunuyor.

Sağlık durumlarının ciddiyeti nedeniyle yaralı ve hastalardan 19'u hayatını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.

Hastanede kalan hasta, yaralı ve sağlık çalışanlarının yiyecek ve içecek su sıkıntısı çektiği ve hastaneden çıkarılmayı beklediği belirtiliyor.

İsrail ordusu, birkaç gün boyunca kuşatma altında tuttuğu Şifa Kompleksi'ne 14 Kasım'da baskın düzenlemişti. Bu sırada hastane çevresinde Filistinli direniş gruplarıyla çatışmalar yaşanmıştı.

İsrail'in Gazze'yi işgalinde son durum

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail'de 7 Ekim'deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu.

İsrail ordusuna göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki çatışmalarda 70, Lübnan sınırında da 6 İsrail askeri öldürüldü.

İsrail'e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze'deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi'nde 6 bin 150'den fazlası çocuk ve 4 binden fazlası kadın olmak üzere 14 bin 854 kişi öldürüldü.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 231 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda 85 Hizbullah mensubu öldü.

İsrail ile Hamas arasında çatışmalara insani ara verecek uzlaşma 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) yürürlüğe girdi. Uzlaşıya göre çatışmalara 4 günlük insani ara verilecek. Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest bırakılacak.

 

Muhabir: Mohammed Majed,Ekrem Biçeroğlu


AA

 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Türkiye’nin Sanayi Devleri Açıklandı: Zirve Yine TÜPRAŞ’ın
Türkiye’nin Sanayi Devleri Açıklandı: Zirve Yine TÜPRAŞ’ın
Anavatan Partisi'nin Büyük Kongresine
Anavatan Partisi'nin Büyük Kongresine "Mutlak Butlan" Şoku!
CHP Kayseri’de 7 Milyon TL’lik Harcama İddiası
CHP Kayseri’de 7 Milyon TL’lik Harcama İddiası
Kayseri Meralarında 25 Yıllık Yeni Dönem Başladı
Kayseri Meralarında 25 Yıllık Yeni Dönem Başladı
Kaymakamlar Kararnamesi Yayımlandı: 208 İsim Değişti
Kaymakamlar Kararnamesi Yayımlandı: 208 İsim Değişti
TOKİ, 32 ilde 169 konut ve 28 ilde 192 iş yerini açık artırmayla satacak
TOKİ, 32 ilde 169 konut ve 28 ilde 192 iş yerini açık artırmayla satacak

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.