• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
17:04
Kayseri Turizm Ödülleri 2026 İçin Geri Sayım: Başvurular Başladı!
16:07
KOBİ’lere Finansman Desteği: TOBB Nefes Kredisi Başlıyor!
14:55
ALES Sonuçları Açıklandı!
13:07
Kayserispor'a Transfer Yasağı Geldi
10:40
Kirada Haziran Ayı Tavan Zam Oranı Belli Oldu!
10:16
Enflasyonda Mayıs Tablosu: TÜİK %32,61 Dedi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. İstanbullular ve turistler boş kalan kentte gezmenin tadını çıkardı
GENEL
Yayınlanma: 28 Haziran 2023 - 01:12
Güncelleme: 28 Haziran 2023 - 01:12

İstanbullular ve turistler boş kalan kentte gezmenin tadını çıkardı

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla insan ve trafik yoğunluğunun azaldığı İstanbul'da arife gününü değerlendirmek isteyenler, tarihi ve turistik mekanlar ile sahillerde vakit geçirdi.

GENEL
28 Haziran 2023 - 01:12
Güncelleme: 28 Haziran 2023 - 01:12
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İstanbullular ve turistler boş kalan kentte gezmenin tadını çıkardı
irçok İstanbullunun 9 günlük bayram tatili için memleketlerine ve tatil beldelerine gitmesi nedeniyle megakent en sakin günlerini yaşıyor.  

Sabah saatlerinde yüzde 2'ye kadar düşen trafik yoğunluğu, gün içinde yüzde 25'i aşsa da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Trafik Yoğunluk Haritasına göre saat 18.00 itibarıyla yoğunluk yüzde 9 civarında seyrediyor.

İnsan ve trafik yoğunluğunun azaldığı İstanbul'un keyfini çıkardılar Trafiğin sakinliğini fırsat bilen vatandaşlar da kentin tarihi ve turistik mekanları ile sahillere akın etti. Bu noktalardan biri de Beyoğlu'ndaki İstiklal Caddesi oldu. İstanbulluların yanı sıra yabancı turistlerin de uğrak noktası olan caddede yoğunluk yaşandı. Bayram tatilini kentte geçiren vatandaşlar ile turistler güzel havada gezmenin keyfini çıkardı.

Vatandaşlar ile turistlerin gezi rotaları arasında Sultanahmet de yer aldı. Turistler, başta Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi olmak üzere buradaki tarihi mekanları ziyaret ederken bazıları da Sultanahmet Meydanı'ndaki ağaçların gölgesinde oturarak açık havada vakit geçirdi.

Güzel havayı değerlendirmek isteyen kent sakinlerinin bir başka adresi ise sahiller oldu. Sarayburnu Sahiline gelen bazı vatandaşlar çimlerde oturarak deniz havası alırken, bazıları da yürüyüş yaptı, bisiklet sürdü. Bazıları ise sıcak havada serinlemek için denize girdi.

Bayram alışverişini son güne bırakanlar soluğu Eminönü'nde aldı Bayram tatilini İstanbul'da geçirmek isteyen vatandaşlar arife gününde soluğu, kentte bayram alışverişinin değişmeyen adresi Eminönü'nde aldı. Turistlerin de kentte en çok ziyaret ettiği noktalardan olan Eminönü'nde yoğunluk yaşandı.

Bayram alışverişini son güne bırakan vatandaşlar, buradan misafirlerine ikram edecekleri şeker, lokum, kuruyemiş, kahve, kahvaltılık ve çikolata gibi yiyecekleri satın aldı. Sıcak havada alışverişlerini tamamlayan vatandaşlar, Eminönü Meydanı'ndaki ağaçların altındaki banklarda oturarak dinlendi.

Turistler de baharatların yanı sıra birbirinden güzel tatlı, kahve, lokum gibi yiyeceklerin satışa sunulduğu Mısır Çarşı'nı ziyaret ederek, alışveriş yaptı.

Öte yandan, arife günü baklava almak isteyen bazı vatandaşlar, Şirinevler'deki bir baklavacı dükkanı önünde kuyruk oluşturdu. İş yerinin sahibi Mehmet İpekli, baklavalarının lezzetli ve fiyatlarının uygun olmasından dolayı tercih edildiğini belirtti. Baklavalarının günlük olarak Şanlıurfa'dan getirildiğini ifade eden İpekli, fiyatların 70-200 lira arasında değiştiğini söyledi.

Baklava için bekleyen Orhan Tekin ise her bayram tatlısını buradan aldığını belirterek, "Kuyrukta beklemeye değiyor." dedi.

  Muhabir: Zeynep Rakipoğlu,Şükrü Gündüz


AA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Kayseri Turizm Ödülleri 2026 İçin Geri Sayım: Başvurular Başladı!
Kayseri Turizm Ödülleri 2026 İçin Geri Sayım: Başvurular Başladı!
Türkistan Davasının Dostu Kral Faysal Yeniden Gündemde
Türkistan Davasının Dostu Kral Faysal Yeniden Gündemde
KOBİ’lere Finansman Desteği: TOBB Nefes Kredisi Başlıyor!
KOBİ’lere Finansman Desteği: TOBB Nefes Kredisi Başlıyor!
Bedelli Askerlikte Kritik Tarih: Ödemeler İçin Son Çağrı!
Bedelli Askerlikte Kritik Tarih: Ödemeler İçin Son Çağrı!
Kayserispor'a Genel Kurul Öncesi Şok: FİFA'dan İki Yeni Transfer Yasağı
Kayserispor'a Genel Kurul Öncesi Şok: FİFA'dan İki Yeni Transfer Yasağı
Türkiye'nin ürettiği yapay damar teknolojisine Avrupa Birliği onayı
Türkiye'nin ürettiği yapay damar teknolojisine Avrupa Birliği onayı

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.