• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
11:50
Okullarda Yeni Dönem: 7 Basamaklı Güvenlik Modeli
10:58
İl Milli Eğitim Müdürü Esen:'' Okullar Güvenli Limanlarımızdır.''
10:44
TBMM’den Kritik Karar: Sosyal Medya Yasağı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. İYİ Parti'den zam tepkisi: Öngörüsüzlüğün faturası BOTAŞ'a 6,4 milyar dolardır
GÜNDEM
Yayınlanma: 01 Kasım 2021 - 21:16

İYİ Parti'den zam tepkisi: Öngörüsüzlüğün faturası BOTAŞ'a 6,4 milyar dolardır

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Hükümet, alması gereken tedbirleri zamanında almadı, şimdi oluşan kriz nedeniyle yüksek fiyattan doğal gaz temin etmek durumunda kalıyor. Bunu, sanayicinin ve elektrik santrallerinin üzerine yığıyor. Konuta zam yapılmadı ama sanayi doğal gazına yapılan zam, hepimize maliyet artışı olarak dönecek. dedi.

GÜNDEM
01 Kasım 2021 - 21:16
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İYİ Parti'den zam tepkisi: Öngörüsüzlüğün faturası BOTAŞ'a 6,4 milyar dolardır
Usta, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmeleri devam eden Enerji ve Tabii lar Bakanlığının bütçesinde, Paris İklim Anlaşması'nın enerji sektörüne etkilerinin öngörülmediğini ve anlaşmaya yeterli ödenek ayrılmadığını söyledi.Bakanlığın yetki alanındaki elektrik üretiminde yaşanan arz fazlası ve maliyetten kopuk alım garantileri nedeniyle elektrik fiyatlarının tüketiciye çok yüksek yansıdığını iddia eden Usta, ülkede elektrik iletim hatlarına yeterli yatırım yapılmadığı için ucuz elektriğe erişilemediğini öne sürdü.Erhan Usta, elektrik kesinti sürelerinin her yıl bir önceki yıla göre arttığını da savunarak, "Elektrik dağıtım şirketleri bizden para alıyor ancak yatırımını yapmıyor. EPDK de bunu denetlemiyor çünkü EPDK tamamen bağımsızlığını kaybetmiş, bir kısım enerji firmalarının emrine girmiş. O nedenle elektriği de doğal gazı da akaryakıtı da pahalı tüketen bir toplum haline geldik." ifadelerini kullandı.

"ÖNGÖRÜSÜZLÜĞÜN FATURASI BOTAŞ'A 6,4 MİLYAR DOLAR"

Doğal gaza yıl başından bu yana sanayide yüzde 146, elektrik santrallerinde yüzde 183 zam yapıldığını anlatan Usta, şunları söyledi:
"Hükümet, alması gereken tedbirleri zamanında almadı, şimdi oluşan kriz nedeniyle yüksek fiyattan doğal gaz temin etmek durumunda kalıyor. Bunu, sanayicinin ve elektrik santrallerinin üzerine yığıyor. Konuta zam yapılmadı ama sanayi doğal gazına yapılan zam, hepimize maliyet artışı olarak dönecek. Bu kadar yüksek bir zammı sanayinin kaldırması çok zor. Elektrik santrallerinde sıkıntı yok, aldığı fiyatı aynen satış fiyatına yansıtıyor. Öte yandan bu zam, elektrik fiyatlarına yansıtılırsa yine vatandaşa binecek. Elektriğe zam yapılmazsa EÜAŞ'a zarar yazılacak. Öngörüsüzlüğün faturası BOTAŞ'a 6,4 milyar dolardır."

"KARADENİZ'DE SONDAJ YAPILMASINI İSTİYORUZ"

İYİ Partili Usta, sondaj çalışmaları için satın alınan gemilerin çok yaşlı olduğunu, bu nedenle bakım masraflarının yüksek tutarlara ulaştığını savunarak, "Neden bu eski gemiler alındı? Yaklaşık 1 milyar dolar harcanan bu gemiler Karadeniz'de atıl bekletiliyor. Mavi Vatan orası, bizim hakkımızdır, Karadeniz'de sondaj yapılmasını istiyoruz." diye konuştu.Erhan Usta, bir gazetecinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Millet İttifakı'na ilişkin eleştirilerini anımsatarak, değerlendirmesini sorması üzerine, "Sayın Soylu şoku atlatmış. Seçimlerde halkımız neyi takdir ederse o olacaktır. Millet İttifakı seçimleri alacaktır. Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın adayı olacaktır. Siyasette tehditkar konuşmalar doğru değil, vatandaşın tercihine saygı duymamız lazım." sözlerini sarf etti. ()

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Kayseri’de 23 Nisan Coşkusu Yaşandı
Kayseri’de 23 Nisan Coşkusu Yaşandı
Kayseri’de Bal Skandalı: Taklit ve Tağşiş Tespit Edildi
Kayseri’de Bal Skandalı: Taklit ve Tağşiş Tespit Edildi
İl Milli Eğitim Müdürü Esen: “Okullarımız Güvenli Limanlarımızdır”
İl Milli Eğitim Müdürü Esen: “Okullarımız Güvenli Limanlarımızdır”
Okullarda Yeni Dönem: 7 Basamaklı Güvenlik Modeli
Okullarda Yeni Dönem: 7 Basamaklı Güvenlik Modeli
Kayseri'de 23 Nisan Coşkusu Cumhuriyet Meydanı'nda Yaşandı
Kayseri'de 23 Nisan Coşkusu Cumhuriyet Meydanı'nda Yaşandı
VGM burs başvuruları başladı mı? Vakıflar Genel Müdürlüğü 2021 yükseköğretim burs başvurusu
VGM burs başvuruları başladı mı? Vakıflar Genel Müdürlüğü 2021 yükseköğretim burs başvurusu

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.