• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
12:13
Yırtık Eldiven Cezadan Kurtarmadı! "Şef Yaz Dedi" Sözleri Gündem Oldu
11:49
İmamoğlu'ndan Yeni Parti açıklaması: "Özgür Özel ile yürüyelim"
11:39
Ahbap soruşturmasında bağış listesi ortaya çıktı! Acun Ilıcalı detayı dikkat çekti
11:32
Altın satışında yeni dönem! ATM'den gram altın dönemi başladı
10:37
Erciyes'te Acı Kaza! Mustafa Tümgüç Hayatını Kaybetti
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. İzmit Körfezi'nin dip çamuru temizlenecek
GENEL
Yayınlanma: 21 Şubat 2023 - 21:43
Güncelleme: 21 Şubat 2023 - 21:45

İzmit Körfezi'nin dip çamuru temizlenecek

İzmit Körfezi'nde dip çamurun temizlenmesi için çalışma yürütülecek.

GENEL
21 Şubat 2023 - 21:43
Güncelleme: 21 Şubat 2023 - 21:45
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İzmit Körfezi'nin dip çamuru temizlenecek
Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, "İzmit Körfezi Doğu Baseni Dip Çamurunun Temizlenmesi, Susuzlaştırılması ve Bertaraf Hizmeti" projesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ortaklığında hayata geçiriliyor.  

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından bütçesi onaylanan projeyle Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde yer alan İzmit Körfezi'nin sahip olduğu çevre değerlerinin korunması ve çevre sorunlarının giderilmesi amaçlanıyor.

Bu doğrultuda İzmit Körfezi doğu baseninde bulunan dip çamurunun temizlenmesi amaçlanıyor. İlk etapta 1 milyon 225 bin metrekare alanda bulunan dip çamuru, tarama, susuzlaştırma gibi teknik iş ve işlemlerden geçirildikten sonra yaklaşık 1 milyon 100 bin metreküp kuru çamur halinde depolama alanına taşınacak.

Saha çalışmaları başladı Proje doğrultusunda sahada çalışmalara başlandı. Bu kapsamda gerçekleştirilen 2. Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısına Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Yatırım ve Projeler Dairesi Başkanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, yüklenici ve proje danışmanı İstanbul Üniversitesinden yetkililer katıldı.

Toplantı öncesinde heyet, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mesut Önem ile depolama alanlarını inceledi.

Sahadaki çalışmalar kapsamında eski Uluslararası Fuarı Merkezi'nin arkasındaki sahil alanında şantiye kurulumu devam ediyor.

Öte yandan İzmit Körfezi'nin doğu baseninde geçmiş yıllardan günümüze, gerek akıntılar gerek yüzeysel sular ve gerekse insan faaliyetleri vasıtasıyla biriken dip çamuruyla ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından TÜBİTAK MAM ve İstanbul Üniversitesine çalışmalar yaptırılmıştı.

Çalışmalarda dip çamurunun, su sirkülasyonu azaltarak, özellikle lodos gibi meteorolojik olaylarda koku ve bulanıklığa sebep olduğu ve ayrıca hem biyolojik olayları tetiklediği (alg patlamaları) hem de çözünmüş oksijeni tüketerek deniz ekosistemi için olumsuz çevresel koşulları oluşturduğu belirtilmişti. Marmara Denizi'nde yaşanan ve tüm ekosistemi olumsuz olarak etkileyen müsilajın oluşumunu da tetiklediği ortaya konulmuştu.

  Muhabir: Kadir Yıldız


AA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Fransa ve İspanya'da Orman Yangınları: 220 Binden Fazla Kişi Tahliye Edildi
Fransa ve İspanya'da Orman Yangınları: 220 Binden Fazla Kişi Tahliye...
Bakan Gürlek'ten Gülistan Doku Mesajı: Peşini Bırakmayacağız
Bakan Gürlek'ten Gülistan Doku Mesajı: Peşini Bırakmayacağız
Özgür Özel A Takımını Açıkladı! MYK Listesi Netleşti
Özgür Özel A Takımını Açıkladı! MYK Listesi Netleşti
Kayserispor'dan Transfer Atağı: Hull City'li Savunmacı Gündemde
Kayserispor'dan Transfer Atağı: Hull City'li Savunmacı Gündemde
ÖTV'de Deprem Etkisi: Çekiş Sistemi Geldi, Taban Fiyatlar Uçtu!
ÖTV'de Deprem Etkisi: Çekiş Sistemi Geldi, Taban Fiyatlar Uçtu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaniye'deki çadır kentte incelemelerde bulundu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaniye'deki çadır kentte incelemelerde bulundu

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.