Kayseri’de emniyet güçleri tarafından bir hafta boyunca sürdürülen kapsamlı asayiş uygulamalarının bilançosu açıklandı. Kent genelinde yapılan çalışmalarda, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan çok sayıda aranan şahıs yakalanarak adli sürece teslim edildi.
Emniyet birimlerinin verilerine göre, farklı suçlardan aranan toplam 379 kişi gözaltına alındı. Yakalanan şüphelilerden 103’ü, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yakalanan şahısların toplamda 342 yıl 10 ay 26 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirtildi.
Denetimler kapsamında kumar oynanması için yer ve imkân sağladığı tespit edilen bir iş yerine adli işlem uygulanırken, kumar oynadığı belirlenen 6 kişiye idari ceza kesildi. Fuhuşla mücadele çalışmaları çerçevesinde ise 4 ayrı olayda 8 kişi hakkında işlem yapıldı.
Terörle mücadele ekipleri tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında 1 kişi hakkında yasal işlem başlatılırken, Risk Analiz ekiplerince yapılan kontrollerde çeşitli suçlardan aranan 9 şahıs daha yakalandı.
Operasyonlarda ayrıca 6 ruhsatsız tabanca, 3 ruhsatsız tüfek, 2 kurusıkı tabanca ile 486 fişek ele geçirildi. Kaçakçılıkla mücadele kapsamında 253 paket kaçak sigara, 1.149 adet çeşitli emtia ve 22 bin 400 makaron bulundu. Bu olaylarla bağlantılı 7 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.
Uyuşturucuyla mücadele çalışmalarında ise 815,4 gram narkotik madde ile farklı türlerde uyuşturucu ve uyarıcı haplar ele geçirildi. Gerçekleştirilen 24 operasyonda 48 şüpheliye işlem yapılırken, 15 kişi tutuklandı.
Öte yandan kentte yaşanan 20 faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatıldı. Yakalanan 15 hırsızlık şüphelisinin üzerinden çıkan yaklaşık 80 bin lira değerindeki çalıntı malzemeler, eksiksiz şekilde sahiplerine teslim edildi.
Kaynak: Haber Merkezi
Seda Kantekin




