Kayseri ve Civarı Elektrik Türk Anonim Şirketi (KCETAŞ), bakım ve altyapı çalışmaları kapsamında 18 Eylül 2025 Perşembe günü kent genelinde planlı elektrik kesintileri yapılacağını duyurdu. Kesintilerden 12 ilçe etkilenecek.
Kesinti uygulanacak ilçeler şöyle: Bünyan, Develi, Felahiye, Hacılar, İncesu, Kocasinan, Melikgazi, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Tomarza, Yahyalı ve Yeşilhisar.
KCETAŞ tarafından yapılan açıklamada, söz konusu kesintilerin şebeke yenileme, bakım ve altyapı güçlendirme çalışmaları nedeniyle uygulanacağı, enerji kesintisi sırasında vatandaşların gerekli tedbirleri almaları gerektiği belirtildi.
Bazı İlçelerde Kesinti Detayları
Bünyan: Karatay Mahallesi ve Gergeme Mahallesi’nin bazı sokakları.
Develi: Gömedi, Yeşilyurt, Şahmelik ve Karacaören mahalleleri.
Felahiye: Cumhuriyet Mahallesi ve çevresi.
Hacılar: Yukarı, Aşağı, Orta, Beğendik ve Yediağaç mahalleleri.
İncesu: Karamustafapaşa Mahallesi ve bazı bölgeler.
Kocasinan: Cirgalan, Barbaros, Yunus Emre, Zümrüt ve Ertuğrul Gazi mahalleleri.
Melikgazi: Germir Mahallesi’nin bazı bölgeleri (bazı kesintiler iptal edildi).
Pınarbaşı: Şabanlı, Kızılören ve çevresindeki mahalleler.
Sarıoğlan: Yenice, Karaözü ve Ömerhacılı mahalleleri.
Tomarza: Dadaloğlu Mahallesi ve çevresi.
Yahyalı: Seydili, Delialiuşağı, Çubuklu, Ulupınar, Çamlıca ve Fetullah mahalleleri.
Yeşilhisar: Kayadibi ve Ovaçiftlik mahalleleri.
Yetkililer, planlı kesintilerin çalışma bitiş saatine göre daha erken sonlandırılabileceğini de açıkladı.





