Kayseri genelinde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası Kayseri Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 13 ilçede kapanan 195 kırsal mahalle yolunu yeniden ulaşıma açtı. Kent merkezinde ise 201 personel ve 71 araçla ana arterler, bulvarlar ve caddelerde yol açma ve genişletme çalışmaları sürdürülüyor. 
Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında 148 personel ve 85 araç görev aldı. Yapılan çalışmalar neticesinde Akkışla’da 2, Bünyan’da 5, Develi’de 10, Felahiye’de 9, Kocasinan’da 15, Özvatan’da 2, Pınarbaşı’nda 85, Sarıoğlan’da 4, Sarız’da 25, Talas’ta 5, Tomarza’da 20, Yahyalı’da 8 ve Yeşilhisar’da 5 mahalle yolu olmak üzere toplam 195 mahalle yolu, yaklaşık 1.560 kilometrelik yol ağı içinde ulaşıma açıldı.
Yetkililer, bölgesel kar yağışı ve tipinin etkisini sürdürmesi nedeniyle yol durumlarının anlık olarak değişebileceğini belirtirken, Develi’de 3, Pınarbaşı’nda 28, Sarız’da 6 ve Yeşilhisar’da 2 mahalle yolunda çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade etti.
Kent merkezinde Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, 201 personel ve 71 araçla ana arterlerde yol açma ve genişletme çalışmalarını sürdürürken, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı’na bağlı 132 personel de Cumhuriyet Meydanı, çarşı içi, Hunat bölgesi, balıkçılar önü, millet bahçesi ve çevresi, Valilik çevresi, Seyyid Burhaneddin Mezarlığı ve çevresi, raylı sistem hattı yaya geçitleri, Erciyes Dağı mıntıka bölgesi ile Mustafa Kemal Paşa Bulvarı yürüyüş yollarında ve sorumlu olduğu park ile bahçelerde kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.
Musa Yusuf Işık




