Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü, birinci basamak sağlık hizmeti sunan aile hekimlerine yönelik “Aile Hekimliğine Uyum Birinci Aşama Sertifikalı Eğitim Programı”nı başarıyla tamamladı.
Programda konuşan İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, aile sağlığı merkezlerinde görev yapan hekimlerin sadece teşhis ve tedavi değil, aynı zamanda koruyucu sağlık hizmetleri de sunduğunu belirtti. Erşan, “2010 yılından itibaren ülke genelinde uygulamaya konulan aile hekimliği sistemi ile hizmetlerin profesyonel bir şekilde sunulması ve uygulamada birlik sağlanması amacıyla bu eğitimler düzenlenmektedir” dedi.
Kayseri Bölge Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Eğitim Salonu’nda gerçekleşen eğitim programına Kayseri, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Malatya, Elazığ, Adıyaman, Muş, Tokat ve Sivas’tan toplam 33 aile hekimi katıldı. 5 gün süren programda Erciyes Üniversitesi akademisyenleri, özel hastane uzmanları ve İl Sağlık Müdürlüğü hekimleri tarafından tıbbi hizmetler, idari prosedürler ve güncel mevzuatlar hakkında kapsamlı bilgiler verildi.
Eğitim programını başarıyla tamamlayan hekimlere sertifikaları takdim edilirken, İl Sağlık Müdürü Erşan eğitime katkı sağlayan eğitmenlere teşekkür belgesi sundu. Erşan, katılımcılara görevlerinde başarılar dileyerek programın aile hekimliği sistemine katkı sağlayacağını vurguladı.





