• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
16:55
KVK Voleybol’dan Çifte Zafer! Yarı Finale Yükseldi
16:28
Şehrimizin İncisi Erciyes 38 Fk Bir Üst Lig Yolunda Dev Bir Adım Attı
16:12
Kayseri'de 100. Yıl Gururu! Cadde Kararı ve Fabrika Müjdesi
15:48
TVYD'den Sert Mesaj: "Türkiye'nin En Güvenilir Mecrası Televizyondur"
15:36
Kayseri'ye Dünya Spor Başkenti İçin Güçlü Mesaj
15:30
Bakanlık Haritayla Uyardı! 20 İl İçin Kritik Alarm Verildi!
15:25
ACES Heyeti Kayseri'de İncelemelere Başladı
13:12
Okul Bahçesi Kabusa Döndü!
12:11
Trump’ın “Bombalama” Çıkışı Sonrası İran’dan Hürmüz Hamlesi!
12:00
50 Gün 50 Milyar Dolar Kayıp İran Savaşı'nın Bedeli Ağır Oldu
11:46
İşte CHP'li Özkan Yalım'ın Merak Edilen Sevgilileri!
11:37
Sosyal Medya Tehditlerine Geçit Yok: 12 Tutuklama!
10:58
Kayseri'nin Şehit Polisi Ahmet Cihat Kilci
10:40
Trump'tan İran Mesajı: Görüşmeler Sürüyor!
10:33
Gülistan Doku Soruşturmasında Yeni Gelişmeler: Baş Şüpheliler Tutuklu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Kayseri'de Aspir hasadı başladı
GENEL
Yayınlanma: 22 Ağustos 2023 - 15:11

Kayseri'de Aspir hasadı başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğinde tohumu dağıtılan 350 ton aspirin hasat törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, biçerdöver kullanarak aspir hasadını gerçekleştirdi.

GENEL
22 Ağustos 2023 - 15:11
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kayseri'de Aspir hasadı başladı
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğinde tohumu dağıtılan 350 ton aspirin hasat törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, biçerdöver kullanarak aspir hasadını gerçekleştirdi. Büyükkılıç, “Biz aspiri ön plana çıkarmak suretiyle, bölgemizin bir ürünü olması nedeniyle gün ışığına çıkarma yönünde gayretlerimizi sürdürüyoruz. Her geçen gün üzerine ekliyoruz. Birinci sıraya da oturduk” dedi. 

Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, ‘Kayseri Kendi Yağında Kavruluyor’ projesi kapsamında üreticilere dağıtılan 350 ton aspirin hasadı yapıldı. Kocasinan ilçesi Taşhan Mahallesi’nde gerçekleşen Aspir Hasadı Programı’na Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, Kayseri Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş, daire başkanları ve çiftçiler katıldı.

“ÜRETENİN HİZMETKÂRIYIZ”

Çiftçinin ve üreticinin her zaman yanında olduğunu dile getiren Büyükkılıç, “Buğday, nohut, yem bitkisi ve aspirde de biz varız. İhtiyaç ne ise istişare etmek suretiyle Tarım İl Müdürlüğümüzle topraktan ne uygunsa ona yönelik çalışmalarımızı yapmaktayız. Makine ve teçhizat alanında da istenileni karşılayarak gerekli destekleri vermekteyiz. Yeter ki üretsinler diyoruz, üretenin hizmetkârıyız. Üreteni sırtımızda taşımaya hazırız. Aspir denilen bir dikenin şimdi birinci sıraya oturduğu ve bir hekim gözüyle bilimsel araştırmaları incelediğimizde aspir yağının karaciğer dostu olduğunu, kızartmalarda, salatalarda rahatlıkla yenildiği gibi tespitleri hep beraber gözlemlemekteyiz. Biz aspiri ön plana çıkarmak suretiyle, bölgemizin bir ürünü olması nedeniyle gün ışığına çıkarma yönünde gayretlerimizi sürdürüyoruz. Her geçen gün üzerine ekliyoruz. Birinci sıraya da oturduk. Hayvancılıkla ilgili, sulama sularıyla ilgili yüzde 50’sini biz Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak karşılıyoruz. Devletimizin bu alanda yaptığı destekler kelimelerle ifade edilmez. Esnaf da yaşayacak, çiftçi de yaşayacak, devletimiz de çiftçimizi mağdur etmeden yol alacak. Hiçbir zaman mağdur etmiyor, hiçbir zaman açıkta bırakmıyor. Önemli olan bizleri sıkıntıya sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Ay yıldızlı Türk bayrağımızın altında birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, dayanışmamızı koruyacağız. Devletimize, vatanımıza sahip çıkacağız. Buna göz dikenlere de fırsat vermeyeceğiz. Biz sizlere minnettarız. Mevla’m sizlere bizi layık kılsın” şeklinde konuştu. 

‘KAYSERİ KENDİ YAĞINDA KAVRULUYOR’

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, tarımın savunma sanayi kadar önemli olduğuna vurgu yaparak, “Dağın başında bile ekonomiye katkı verecek çiftçilerimiz var. Çiftçilerimize gelen yolda da hak ettikleri yol konforunu Memduh Başkanım sağlayacaktır. Çiftçiye ne verirseniz o size daha fazlasını veriyor. Tarım savunma sanayi kadar önemli. Zaman içerisinde göreceğiz, Türkiye Cumhuriyeti dünyada önemli bir büyüklüğe ulaşmış tarımda, sanayide, teknolojide bir ülke olacak. Bunlar hep hayaldi.  Üretimde, savunma sanayiinde birçok ülkeye ummadığımız miktarda ihracat yapan bir ülke konumuna gelmesi siz değerli vatandaşlarımız sayesinde oldu. Bundan 3 yıl kadar önce gündeme geldiğinde amasız fakatsız billboardların hepsinde Büyükşehir Belediyemizin verdiği destek yazıyordu. Tabi o gün aspir ne işe yarar diye sorduğunuzda 2 milyon 300 bin litre yağ üretiliyor. Kayseri kendi yağında kavruluyor. Büyükşehir Belediyemize, Tarım İl Müdürlüğümüze teşekkür etmek istiyorum. Cenab-ı Allah ürettiğimizin sayısını arttırsın” ifadelerini kullandı. 

KAYSERİ TÜRKİYE’DE EN FAZLA ASPİR ÜRETEN İL

Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin de, Kayseri Büyükşehir katkılarıyla 2022 yılı üretim alanında hem nadas alanlarını daralttıklarını hem de üretimi 18 kat artırarak, ülkedeki üretim sıralamasında ilk sıraya yerleştiğini ifade etti. Şahin, Kayseri’nin Türkiye’de en fazla aspir üreten il olarak kayıtlara geçtiğini belirterek, “2023 üretim yılında ise Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından TAKE Projeleri ile 250 ton ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 100 ton olmak üzere toplam 350 ton aspir tohumu dağıtılarak yaklaşık 70 bin dekar alanda aspir ekimi yapıldı. Üreticilerimizin ayrıca ayırdığı kendi tohumlar ile birlikte 20 bin dekarlık alan daha eklenmiş oldu. 2023 yılında toplam 200 milyon liralık bitkisel üretim değerine ulaşmış olduk. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere destek veren herkese teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından aspir hasadı gerçekleştirildi.
# kayseri aspir yağı# kayseri aspiratör# kayseri aspir fabrikası# kayseri aspiratör fiyatları# kayseri aspir
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
KVK Voleybol’dan Çifte Zafer! Yarı Finale Yükseldi
KVK Voleybol’dan Çifte Zafer! Yarı Finale Yükseldi
Kayserispor Gaziantep Deplasmanı Öncesi Son Hazırlıklarını Yapıyor
Kayserispor Gaziantep Deplasmanı Öncesi Son Hazırlıklarını Yapıyor
Kayseri’de Ailelere Çocuk Güvenliği Semineri Düzenlendi
Kayseri’de Ailelere Çocuk Güvenliği Semineri Düzenlendi
Şehrimizin İncisi Erciyes 38 Fk Bir Üst Lig Yolunda Dev Bir Adım Attı
Şehrimizin İncisi Erciyes 38 Fk Bir Üst Lig Yolunda Dev Bir Adım Attı
Kayseri'de 100. Yıl Gururu! Cadde Kararı ve Fabrika Müjdesi
Kayseri'de 100. Yıl Gururu! Cadde Kararı ve Fabrika Müjdesi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, canlı yayında soruları yanıtladı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, canlı yayında soruları yanıtladı

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.