• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
16:55
KVK Voleybol’dan Çifte Zafer! Yarı Finale Yükseldi
16:28
Şehrimizin İncisi Erciyes 38 Fk Bir Üst Lig Yolunda Dev Bir Adım Attı
16:12
Kayseri'de 100. Yıl Gururu! Cadde Kararı ve Fabrika Müjdesi
15:48
TVYD'den Sert Mesaj: "Türkiye'nin En Güvenilir Mecrası Televizyondur"
15:36
Kayseri'ye Dünya Spor Başkenti İçin Güçlü Mesaj
15:30
Bakanlık Haritayla Uyardı! 20 İl İçin Kritik Alarm Verildi!
15:25
ACES Heyeti Kayseri'de İncelemelere Başladı
13:12
Okul Bahçesi Kabusa Döndü!
12:11
Trump’ın “Bombalama” Çıkışı Sonrası İran’dan Hürmüz Hamlesi!
12:00
50 Gün 50 Milyar Dolar Kayıp İran Savaşı'nın Bedeli Ağır Oldu
11:46
İşte CHP'li Özkan Yalım'ın Merak Edilen Sevgilileri!
11:37
Sosyal Medya Tehditlerine Geçit Yok: 12 Tutuklama!
10:58
Kayseri'nin Şehit Polisi Ahmet Cihat Kilci
10:40
Trump'tan İran Mesajı: Görüşmeler Sürüyor!
10:33
Gülistan Doku Soruşturmasında Yeni Gelişmeler: Baş Şüpheliler Tutuklu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Kayseri'de Bilim Rüzgarı: 6'ncı bilim şenliği başladı
GENEL
Yayınlanma: 25 Ekim 2024 - 20:45

Kayseri'de Bilim Rüzgarı: 6'ncı bilim şenliği başladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kayseri Bilim Merkezi tarafından gerçekleştirecek olan 6’ncı Kayseri Bilim Şenliği açılışı Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde gerçekleştirildi.

GENEL
25 Ekim 2024 - 20:45
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kayseri'de Bilim Rüzgarı: 6’ncı bilim şenliği başladı
Kayseri’nin farklı konularda kendinden söz ettirdiğini ifade eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç , “Turizm, kültürel, gastronomi alanlarında Kayseri ön plana çıkıyor, bizi de keyiflendiriyor, sevindiriyor. Bunu sağlayan tüm paydaşlarımıza, şehrimizin dinamiklerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye’deki 6 TÜBİTAK destekli bilim merkezinden birisi olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kayseri Bilim Merkezi tarafından, 50’nin üzerinde kurumun katılımı ile 100’den fazla etkinlik gerçekleştirecek olan 6’ncı Kayseri Bilim Şenliği açılışı Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde gerçekleştirildi.

Açılış Töreni’ne Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra, Vali Vekili Erkan Kaçmaz, Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hv. Plt.Tuğg. Hasan Volkan Güleryüz, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, Kayseri Milletvekilleri Murat Cahid Cıngı, S. Bayar Özsoy ve Dursun Ataş, AK Parti Kayseri İl Kadın Kolları Başkanı Meral Koşar, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, dünyadaki en önde gelen 5 savunma sanayisi şirketinin Türkiye’de olduğunu, bunların başını da TUSAŞ’ın çektiğini belirterek, TUSAŞ’a yapılan saldırıyı lanetledi, şehitlere Allah’tan rahmet diledi. Kayseri’nin artık sadece mantı, sucuk ve pastırmaları ile değil bilimle, teknoloji ile anılan bir şehir haline geldiğini söyleyen Cıngı, emeği olan herkese şükranlarını iletti.


Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin turizm, kültürel ve gastronomi alanlarında kendisinden söz ettirdiğini ifade ederek, “Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde yapılan bu anlamlı çalışmalar ile burayı şenlendiriyoruz. Geçtiğimiz hafta 10 gün süren kitap fuarımızı 1 milyon 85 bin kitap dostumuzun ziyaret ettiğini paylaşıyorum. Kayseri 5 üniversitesi, 80 bine yakın öğrencisiyle bilim yönünde kendisinden söz ettiren bir şehir olma yolunda özenle çalışmalarını sürdürüyor. Turizm, kültürel, gastronomi alanlarında Kayseri ön plana çıkıyor, bizi de keyiflendiriyor, sevindiriyor. Bunu sağlayan tüm paydaşlarımıza, şehrimizin dinamiklerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa da söz konusu etkinliğin çok kıymetli olduğunu dile getirerek, bunun nedeninin de şenliğin sürdürülmesi ve artık geleneksel hale gelmesi ve öte yandan ilim şehri Kayseri’de çocukların ve gençlerin bilimsel faaliyetleri oyun ve etkinlik eşliğinde öğrenmeleri olduğunu ifade etti. Rektör Karamustafa, çok güzel, bir o kadar da zor bir coğrafyada yer alan Türkiye’de, güçlü ve büyük bir ülke olarak bulunmak için bu türden bilimsel faaliyetlerin öneminden bahsetti.

Konuşmaların ardından Başkan Büyükkılıç ve protokol, kurulan stantları ziyaret ederek, bilimin büyülü dünyasını keşfeden gençlerle bir araya geldi.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
KVK Voleybol’dan Çifte Zafer! Yarı Finale Yükseldi
KVK Voleybol’dan Çifte Zafer! Yarı Finale Yükseldi
Kayserispor Gaziantep Deplasmanı Öncesi Son Hazırlıklarını Yapıyor
Kayserispor Gaziantep Deplasmanı Öncesi Son Hazırlıklarını Yapıyor
Kayseri’de Ailelere Çocuk Güvenliği Semineri Düzenlendi
Kayseri’de Ailelere Çocuk Güvenliği Semineri Düzenlendi
Şehrimizin İncisi Erciyes 38 Fk Bir Üst Lig Yolunda Dev Bir Adım Attı
Şehrimizin İncisi Erciyes 38 Fk Bir Üst Lig Yolunda Dev Bir Adım Attı
Kayseri'de 100. Yıl Gururu! Cadde Kararı ve Fabrika Müjdesi
Kayseri'de 100. Yıl Gururu! Cadde Kararı ve Fabrika Müjdesi
İl Milli Eğitim Müdürü Esen, “Çocuklarımızın bilgilerini beceriye dönüştürmelerini sağlıyoruz”
İl Milli Eğitim Müdürü Esen, “Çocuklarımızın bilgilerini beceriye dönüştürmelerini sağlıyoruz”

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.