Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş., geleneksel spor branşlarını yaşatmak ve vatandaşları farklı spor deneyimleriyle buluşturmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Geleneksel Sporlar Binicilik ve Okçuluk Tesisi’nde düzenlenecek binicilik özel dersleri için kayıt süreci başladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın sporun farklı alanlarına verdiği destek doğrultusunda faaliyetlerini sürdüren Spor A.Ş., binicilik sporuna ilgi duyan vatandaşlara özel eğitim fırsatı sunuyor.
Uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilecek binicilik derslerinde katılımcılar; atlarla doğru iletişim kurma, temel binicilik kuralları, güvenli sürüş teknikleri ve uygulamalı binicilik eğitimleri konusunda bilgi sahibi olacak. Eğitim programı, at sevgisini sporla birleştirmek isteyen her yaştan vatandaşlara yönelik olarak hazırlanıyor.
16 Haziran 2026 itibarıyla başlayan kayıtlar online olarak alınırken, derslere 9 yaş ve üzeri katılımcılar katılabilecek. Bir saat sürecek özel derslerde kilo sınırı 90 kilogram olarak belirlenirken, eğitim ücreti 2 bin TL olarak açıklandı.
Doğayla iç içe bir spor deneyimi yaşamak, binicilik becerilerini geliştirmek ve atların dünyasını yakından tanımak isteyen vatandaşlar, Geleneksel Sporlar Binicilik ve Okçuluk Tesisi’nde düzenlenecek eğitimlere başvurabilecek.
Detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar 0530 375 00 38 numaralı telefondan iletişime geçebilecek.
Yusuf Kartal




