Kayseri’de iş arayanlar için yeni bir istihdam kapısı açıldı. Kayseri İl Müftülüğü bünyesinde yürütülecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında toplam 350 kişi geçici olarak istihdam edilecek. Program, Türkiye İş Kurumu üzerinden yürütülecek.
Başvurular 04-08 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak. Adaylar başvurularını İŞKUR’un resmi internet sitesi, ALO 170 hattı ve e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilecek. Başvuru sürecinde destek almak isteyen vatandaşlar, İŞKUR hizmet noktası bulunan ilçe belediyelerine başvurabilecek.
Duyuruya göre Bünyan, Hacılar, İncesu ve Yahyalı ilçelerinde kontenjan açılmadı. Bu ilçelerde ikamet eden adayların başvuruları kabul edilmeyecek.
Adaylar liste yöntemiyle belirlenecek. Seçim işlemleri 12 Mayıs 2026’da yapılacak, sonuçlar ise 13 Mayıs 2026’da açıklanacak. Sonuçlar İŞKUR ilan panoları ve ilgili kurumların duyuru kanallarından paylaşılacak.
Programa kabul edilen adaylar 01 Haziran 2026 ile 31 Aralık 2026 tarihleri arasında görev yapacak. İlk 4 hafta haftada 5 gün, devamında ise haftada 3 gün çalışma sistemi uygulanacak. Günlük çalışma süresi 7,5 saat olarak belirlendi.
Katılımcılara günlük 1.375 TL ödeme yapılacak. Ayrıca Genel Sağlık Sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası da sağlanacak.
Programa başvurmak isteyen adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, İŞKUR’a kayıtlı bulunması, son 1 ayda sigortalı bir işte çalışmamış olması ve 18 yaşını tamamlamış olması gerekiyor. Emekli olanlar ile son bir yıl içinde ilgili kurumlarda görev yapanlar başvuruda bulunamayacak. Ayrıca başvuru ve program süresince sigortalı bir işte çalışmama şartı aranıyor.
İşgücü Uyum Programı kapsamında yürütülecek çalışmalarla kamusal alanlarda temizlik, bakım ve onarım faaliyetlerinin desteklenmesi hedefleniyor. Programın, hem istihdama katkı sağlaması hem de kamu hizmetlerinin etkinliğini artırması amaçlanıyor.
Buse Yıldız




