Kayseri’de günlerdir aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı ve gece saatlerinde artan don riski, pazartesi günü eğitim öğretimin devam edip etmeyeceği sorusunu yeniden merak konusu. Kent genelinde özellikle sabah ve gece saatlerinde yaşanan buzlanma, ulaşım güvenliği açısından endişelere neden oluyor.

Hafta sonu boyunca belediye ve karla mücadele ekipleri ana arterler, okul çevreleri ve yaya yollarında yoğun çalışma yürütürken, veliler pazartesi sabahı öğrencilerin güvenli şekilde okula ulaşıp ulaşamayacağını sorguluyor. Özellikle servis kullanan öğrenciler ve kırsal mahallelerde yaşayan aileler, bu durumdan endişeli.
Geçmiş yıllardaki benzer hava koşullarında alınan idari izin ve tatil kararları da beklentiyi artırırken, gözler Kayseri Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılacak resmi açıklamalara çevrildi. Şu ana kadar pazartesi günü için resmi bir tatil kararı ile açıklama yapılmadı.
Seda Kantekin




