• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
17:20
Chp’de İlk İstifa! Murat Bakan Yeni Parti Yolunda
09:58
Özgür Özel'den Gündem Olan "Sıra Size de Gelecek mi?" Yanıtı
09:31
2026 YKS Sonuçları Açıklandı! İşte Üniversite Tercih Tarihleri ve Birinciler
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Kayseri'de sayısı artırılan güvenlik kameraları hırsızlıkla mücadelede etkin rol oynuyor
GENEL
Yayınlanma: 18 Kasım 2023 - 14:57
Güncelleme: 18 Kasım 2023 - 14:58

Kayseri'de sayısı artırılan güvenlik kameraları hırsızlıkla mücadelede etkin rol oynuyor

Ana arterlere ilave güvenlik kameraları yerleştirilen kentte, İl Emniyet Müdürlüğünce özel mülkiyetlerdeki binlerce güvenlik kamerasından rastgele seçilen ve atıl durumda olduğu belirlenenler onarıldı.

GENEL
18 Kasım 2023 - 14:57
Güncelleme: 18 Kasım 2023 - 14:58
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kayseri'de sayısı artırılan güvenlik kameraları hırsızlıkla mücadelede etkin rol oynuyor
Kayseri'de özel mülkiyetlerdeki çok sayıda atıl kameranın aktif hale getirilmesi ve sisteme yenilerinin eklenmesi, kentte meydana gelen hırsızlık olaylarının azalmasına ve faillerinin yakalanmasına katkı sağladı.

 

Vali Gökmen Çiçek'in kentteki güvenlik kameralarının incelemesini istemesi üzerine yapılan çalışmalarda iş yeri, fabrika, ofis, konut gibi özel mülkiyetlerdeki binlerce kameradan rastgele seçilen 400'ünden sadece 90'ının çalıştığı ortaya çıktı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bozuk kameraların tamir edilmesi ve daha etkin kullanılması için çalışma yaptı. Bu kapsamda 310 kamera onarıldı, 400 kameranın aktif hale gelmesi sağladı. Ayrıca hırsızlık vakalarının fazla olduğu bölgelerdeki kameralar da tamir edildi, kentteki ana arterlere ilave güvenlik kameraları yerleştirildi.

- "3'te 3 yapmak için uğraşıyoruz"

İl Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amiri Komiser Muammer Kök, AA muhabirine, suçları kişilere, mal varlığına ve millete karşı işlenen suçlar olarak farklı gruplara ayırdıklarını söyledi.

Vatandaşın huzur içinde yaşaması için mücadele verdiklerini aktaran Kök, şöyle devam etti:

"Sayın Valimizin başlattığı kamera seferberliği var. Rastgele seçilen 400 kameranın aktif olması için çalışmalar yaptık. Bu çalışma ışığında ayrıca Sayın Valimizin talimatıyla tüm ana arterleri kameralarla donattık. Kameraların artırılmasından dolayı hırsızlık olaylarında bir önceki yıla nazaran yüzde 47'lik düşüş sağladık. Gerçekleşen her 3 hırsızlık olayından 2'sininin de failini yakaladık. Biz bunu 3'te 3 yapmak için uğraşıyoruz. Tüm ekiplerimizle, tüm gayretimizle bunu yapmaya çalışıyoruz."

Kök, kameralar sayesinde çok ciddi yol kat ettiklerini dile getirerek, "Tüm ana arterlerimizi görebilecek şekilde şehrimiz bir örümcek ağı şeklinde kamerayla donatılmış durumda. Biz de hırsızlık olaylarını aydınlatma oranlarını artırarak katkıda bulunuyoruz. Bizim için bu faaliyet çok önemli." dedi.

- Kameralar suçluya ulaşmakta etkin rol oynuyor

Kayseri Emniyet Müdürlüğü olarak önleyici hizmete çok önem verdiklerini vurgulayan Kök, hep vatandaşın yanı başında olduklarını ve sokakları boş bırakmadıklarını ifade etti.

Hırsızlığı başlamadan engellemenin önemli olduğunun altını çizen Kök, "Tedbirlerimizi maksimum seviyede tutuyoruz, çok ciddi önleyici hizmet faaliyeti yürütüyoruz. Hırsızlığın oluşmasından sonra da kameranın çok ciddi etkisi var. En azından önlenemeyen hırsızlık kameralar vasıtasıyla aydınlatılıp, suçluların hızlı şekilde yakalanmasını sağlamaktadır. Suçu aydınlatma oranımızı arttırarak hırsızlığı 'yok' denilebilecek seviyelere getirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Kök, vatandaşın çok hızlı şekilde bir polise ulaşabildiğine değinerek, bunlar sayesinde de hırsızlıkları engellemek, olayları bir an önce aydınlatmak üzere çalıştıklarını anlattı.

- Kapıyı en az bir kere kilitleyin uyarısı

Vatandaş ihbarlarının önemine değinen Kök, şöyle konuştu:

"Suç oluşmasından sonra vatandaşımız olay yerini korusun. Suç oluştuktan sonra ihbarlar bizim için çok önemli. Vatandaşlarımızın ihbarları kesinlikle gizli. Hiçbir şekilde hiç kimseyle paylaşılmıyor. Vatandaşlarımıza kamera taktırmalarını ve çalıştığını kontrol etmelerini, boş bıraktıkları evlerde lamba yakarak veya kapıya ayakkabı koyarak yaşam belirtisi izleri bırakmalarını, kapıyı en az bir kez kilitlemelerini öneriyoruz. Mesela oto hırsızlıklarına karşı arabalarının camlarını yarım açık bırakmamalarını, araçta eşya bırakmamalarını tavsiye ediyoruz."

 


AA

# Kayseri
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Terörsüz Türkiye Sürecinde Yeni Aşama: Çerçeve Yasa Görüşmeleri Başladı
Terörsüz Türkiye Sürecinde Yeni Aşama: Çerçeve Yasa Görüşmeleri...
Chp’de İlk İstifa! Murat Bakan Yeni Parti Yolunda
Chp’de İlk İstifa! Murat Bakan Yeni Parti Yolunda
Özgür Özel’in Yeni Yol Arkadaşları Belli Oldu!
Özgür Özel’in Yeni Yol Arkadaşları Belli Oldu!
FIFA'dan Paredes'e soruşturma! Ağır ceza kapıda
FIFA'dan Paredes'e soruşturma! Ağır ceza kapıda
Kayseri Markasından Dünya Çapında Ortaklık..
Kayseri Markasından Dünya Çapında Ortaklık..
Tescilli Sivas köftesinde talebe yetişmek için seri üretime geçti
Tescilli Sivas köftesinde talebe yetişmek için seri üretime geçti

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.