Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, kent genelinde güvenliği sağlamak amacıyla yürüttüğü operasyonlara hız kesmeden devam ediyor. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Devriye Ekipler Amirliği, Yunus Timleri, Güven Timleri ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden oluşan 160 personel ve 55 ekip, 46 ayrı noktada “şok” uygulama gerçekleştirdi.
Uygulamalar kapsamında toplam 7 bin 753 kişinin ve 2 bin 840 aracın sorgulaması yapıldı. Ayrıca 220 park ve bahçede denetim sağlandı. Ekipler tarafından yapılan kontrollerde arama kararı bulunan 16 şahıs yakalanırken, 17 kişi üzerinde toplam 38,41 gram narkotik maddeyle birlikte tespit edilerek haklarında adli işlem başlatıldı.
Ayrıca, 27 yoklama kaçağı hakkında da işlem yapılırken, gerçekleştirilen aramalarda 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız tüfek ve hacizli/yakalamalı 6 araç ele geçirildi.
Emniyet birimleri, huzur ve güvenliğin sağlanması adına denetimlerin kararlılıkla süreceğini belirtti.





