Kayseri’deki tarihi Surp Krikor Lusaroviç Kilisesi’nde geleneksel Miçing Ayini gerçekleştirildi. Yılda bir kez düzenlenen ayine Türkiye Ermenileri Patriği II. Sahag Maşalyan da katılarak dua etti ve cemaate hitap etti.

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bulunan Surp Krikor Lusaroviç Kilisesi’nde her yıl Mart ayının ikinci Cuma günü yapılan Miçing ayini bu yıl da gerçekleştirildi. Tarihi kilisede düzenlenen ayinde mumlar yakıldı, dualar edildi ve cemaat birlikte ibadet etti.
Orta Anadolu’daki en eski Ermeni kiliselerinden biri olarak bilinen Surp Krikor Lusaroviç Kilisesi’nin varlığı 1191 yılına kadar uzanıyor. Yapı, 1859 yılında yeniden inşa edilerek bugünkü halini aldı.
Ayine katılan Türkiye Ermenileri’nin 85’inci Patriği II. Sahag Maşalyan, verdiği vaazda barış ve merhamet vurgusu yaptı. Maşalyan, konuşmasında dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan çatışmalara değinerek, insanların birbirine düşman olduğu dönemlerin geride kalması gerektiğini söyledi.
Patrik Maşalyan, “Allah ülkemizi korusun. İran halkına merhamet etsin. Saldıran ülkelere de vicdan, ihsan ve merhamet versin. İnsanların birbirine düşman olduğu zamanlar artık sona ersin” dedi.
İnsanlığın ulaştığı bilgi ve teknoloji seviyesinin, dünyadaki sorunları çözebilecek potansiyele sahip olduğunu belirten Maşalyan, bu imkânların insanlık yararına kullanılması halinde daha adil ve huzurlu bir dünya kurulabileceğini ifade etti.
Kaynak: Haber Merkezi
Berdan Altun




