Kayseri’de Ramazan ayının başlamasıyla birlikte yöresel lezzetler de sofralardaki yerini alıyor. Özellikle “İrişkik” adıyla da bilinen sucuk içi, bu dönemde iftar ve sahur sofralarının en çok tercih edilen ürünleri arasında öne çıkıyor.
Büyükbaş hayvanın kaburga etinden çekilen kıymayla hazırlanan sucuk içine, tatlı ve acı biber, kimyon, karabiber, zencefil, tarçın, kişniş, karanfil ve yenibahar gibi baharatlar ekleniyor. Özenle yoğrulan sucuk içi, kavrulduktan sonra hem lezzeti hem de görünümüyle sofralara renk katıyor.
Yerel üreticiler, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte talebin arttığını belirtirken, bu eşsiz lezzetin hem geleneksel hem de modern sofralarda Ramazan’ın vazgeçilmezi haline geldiğini ifade ediyor.
Musa Yusuf Işık




