Kayseri’nin dünyaca ünlü yöresel lezzetlerinden pastırma, ’nden coğrafi işaret tescili aldı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kayseri pastırmasının AB tarafından tescillendiğini duyurdu. Hisarcıklıoğlu, sürecin zorlu geçtiğini belirterek itirazlara rağmen yapılan çalışmalar sonucunda hedefe ulaşıldığını ifade etti.
Hisarcıklıoğlu açıklamasında, Kayseri Ticaret Odası başta olmak üzere emeği geçen tüm kurum ve yöneticileri tebrik ederek, yerel ve coğrafi işaretli ürünler için yürütülen çalışmaların önemine dikkat çekti.
Açıklamada ayrıca, Avrupa Birliği süreci devam eden çok sayıda coğrafi işaret ve geleneksel ürün için çalışmaların sürdüğü bilgisi de paylaşıldı.
Kayseri pastırması, bu tescille birlikte Türkiye’nin Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret alan 46’ıncı ürünü oldu.
Musa Yusuf Işık




