• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
10:40
Kirada Haziran Ayı Tavan Zam Oranı Belli Oldu!
10:16
Enflasyonda Mayıs Tablosu: TÜİK %32,61 Dedi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Kayseri Şeker'de iddia edildiği gibi ne keyfi, ne de toplu işten çıkartılma söz konusu değil!
GENEL
Yayınlanma: 05 Ekim 2022 - 10:41

Kayseri Şeker'de iddia edildiği gibi ne keyfi, ne de toplu işten çıkartılma söz konusu değil!

Şeker-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı, Kayseri Şeker Fabrikasında iddia edildiği gibi keyfi işten çıkarılmalar olmadığını söyledi.

GENEL
05 Ekim 2022 - 10:41
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kayseri Şeker’de iddia edildiği gibi ne keyfi, ne de toplu işten çıkartılma söz konusu değil!
Kayseri Şeker Fabrikası'nda toplu işten çıkartılma gibi durumların yaşanmadığı açıklamasında bulunan sendika başkanı İbrahim Dayı, bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerin tamamen asılsız olduğunu söyledi.
Sendika olarak fabrikada yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getiren Dayı, "Son günlerde Kayseri Şeker’de keyfi ve toplu işten çıkartmalar yaşandığı ve Şeker İş Sendikası Kayseri Şubesi olarak bu duruma bizlerin de seyirci kaldığı yönünde, bazı basın kuruluşlarında bilgi kirliliği yaşanmaktadır. Şeker –İş Sendikası Kayseri Şubesi olarak, Kayseri Şeker’de yaşanan süreci yakinen takip ettiğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Kayseri Şeker’de iddia edildiği gibi ne keyfi, ne de toplu işten çıkartılma söz konusu değildir.

Kayseri Şeker de her işveren gibi iş barışını korumak zorundadır. Son günlerde iş akdi fesh edilen ya da askıya alınanlar iş barışına uygun davranışta bulunmayan çalışanlardır. Kaldı ki; iş akdi askıya alınanlar toplu iş sözleşmesine göre 2022 yılı içerisinde 120 gün çalışma süresini doldurmuşlardır. Bu sürenin uzatılması tamamen işverenin yetkisinde ve insiyatifinde olan bir durumdur.

Kayseri Şeker de yaşanan fesih ya da iş akitlerinin askıya alınması İş Kanuna ve Sendikamızla yapılan toplu iş sözleşmesine uygundur. Yasal olmayan ya da toplu iş sözleşmemize aykırı bir işlem söz konusu değildir.

Şeker-İş Sendikası Kayseri Şubesi olarak; işçimizin haklarını savunmak kadar, binlerce çalışanımızın iş ve aş kapısı olan işyerini de, haklı olduğu konularda desteklemek yine çalışanlarımızın geleceği için bize düşen bir görevdir. Bugüne kadar böyle olmuştur, bundan sonra da böyle olacaktır.

Kayseri Şeker çalışanına her zaman sahip çıkmakla kalmayıp, iş barışını en yüksek seviyede tutmak adına da büyük fedakarlıklara imza atan ender kuruluşlardandır. Bunun en son örneğini 2022 yılının ilk 6 ayı içerisinde, personel ücretlerine 3 kez yüksek oranlarda zam yaparak ortaya koymuştur. Toplu iş sözleşmesinde olmamasına rağmen ek zam vermiştir.

Şeker – İş Sendikası Kayseri Şubesi olarak haklının ve doğrunun yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz" dedi.

# şeker iş sendikası# şeker iş sendikası misafirhanesi# şeker-iş sendikası yönetim kurulu# şeker iş sendikası başkanı# seker is sendikasi misafirhane
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Sultan Sazlığı’nda Renkli Buluşma! Uçurtma Şenliği İlgi Gördü
Sultan Sazlığı’nda Renkli Buluşma! Uçurtma Şenliği İlgi Gördü
Dolar Kurunda Tarihi Zirve: 46 Lira Aşıldı!
Dolar Kurunda Tarihi Zirve: 46 Lira Aşıldı!
Kirada Haziran Ayı Tavan Zam Oranı Belli Oldu!
Kirada Haziran Ayı Tavan Zam Oranı Belli Oldu!
Erciyes Ve Kapadokya Otellerine Yeni Yönetim Ataması
Erciyes Ve Kapadokya Otellerine Yeni Yönetim Ataması
KKTC Otellerinden Sürpriz Hamle: Fiyat Yerine Deneyim
KKTC Otellerinden Sürpriz Hamle: Fiyat Yerine Deneyim
Melikgazi Belediyesi'nden öğrencilerle "Temiz çevre, temiz toplum çalışması
Melikgazi Belediyesi'nden öğrencilerle "Temiz çevre, temiz toplum çalışması

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.