Kayseri’de yaşayan terörle mücadele gazisi Mehmet Emrullah Kaya, geçirdiği rahatsızlık sonucu tedavi gördüğü Kayseri Şehir Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Kahraman gazinin vefat haberi, hem ailesini hem de Kayseri emniyet camiasını derin bir üzüntüye boğdu. Uzun süredir hastalıkla mücadele ettiği öğrenilen Kaya’nın vefatı sonrası, resmi tören için hazırlıklar ivedilikle başlatıldı.

Protokol Ve Silah Arkadaşları Saf Tutti
Gazi Mehmet Emrullah Kaya için ilk tören İl Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlendi. Törene; İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Hasan Volkan Güleryüz, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bilgihan Yeşilyurt ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz katıldı. Kaya’nın yakınlarının ve meslektaşlarının da hazır bulunduğu törende Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Erkilet’te Ebedi İstirahat
Emniyet Müdürlüğü’ndeki törenin ardından Gazi Kaya’nın naaşı Hulusi Akar Camii’ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazına katılım oldukça yoğun oldu. Kılınan namazın ve alınan helalliğin ardından Mehmet Emrullah Kaya, Erkilet Bülbülpınar mezarlığında toprağa verildi. Kahraman gazi, vatan savunmasındaki hizmetleri ve geride bıraktığı şerefli anılarıyla ebediyete uğurlandı.
Kaynak: Haber Merkezi
Sılanur Atila




