Kurban Bayramı tatiline sayılı günler kala Talas Belediyesi, vatandaşların hem dinlenmesi hem de keyifli vakit geçirebilmesi için hazırlıklarını tamamladı. Belediye, ilçe genelindeki mesire alanları, müzeler, kültürel mekânlar ve sosyal tesisleri bayram boyunca hizmette tutacak.
Zincidere 100. Yıl Mesire Alanı ve Ali Dağı Mesire Alanı, 07.00-23.00 saatleri arasında doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenlerin hizmetinde olacak.
Kültür meraklıları için ise Talas’ın simgelerinden Çanakkale’den Cumhuriyet’e 100. Yıl Müzesi ve Su Medeniyetleri Galerisi, bayramın son günü hariç 3-8 Haziran tarihleri arasında 13.00-21.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.
Talas Belediyesi’ne ait Yaman Dede Konağı ve Tıpkı Basım Mushaflar Sergisi de 10.00-19.00 saatleri arasında bayramın son günü hariç açık olacak.
Ayrıca ilçenin en çok ilgi gören tarihi yapılarından Ali Saip Paşa Hamamı, 3-8 Haziran tarihleri arasında saat 15.00-23.00 arasında hizmette olacak.
Mevlana Mahallesi'nde ise bayram süresince vatandaşların dinlenip vakit geçirebileceği Mevlana Meydan Parkı Gün Evi, özel işletmelerin kapalı olacağı günlerde dahi açık kalacak. 11.00-21.00 saatleri arasında hizmet verecek olan bu alanın büyük ilgi görmesi bekleniyor.
Ayrıca Avşar Kültür Evi, 3-8 Haziran tarihleri arasında 12.00-20.00 saatleri arasında bayram tatilini kültürel bir deneyimle geçirmek isteyenlere açık olacak.
Son olarak Talas’ın kırsal bölgesinde bulunan Kepez Sosyal Tesisi de doğa ile iç içe bir tatil arayanlara kapılarını 10.00-19.00 saatleri arasında açacak.
Talas Belediyesi, bayram boyunca vatandaşlara huzurlu, güvenli ve dolu dolu bir tatil ortamı sunmayı hedeflerken, Kayseri’nin dört bir yanından gelecek misafirlere de hazır.
Kaynak: Haber Merkezi





