Trendyol Süper Lig ekiplerinden Kayserispor’un kalesini yaklaşık 5 yıldır koruyan 26 yaşındaki tecrübeli kaleci Bilal Bayazit, tatil dönüşü kampa katıldı. Kayserispor resmi sosyal medya hesabından paylaşılan fotoğrafla duyurulan Bilal, hazırlık maçlarında ve sezon boyunca takımın kalesini korumaya devam edecek.
Sözleşme uzatma görüşmeleri
Sezon başında Kayserispor yönetimi, Bilal Bayazit ile Sözleşme yenileme görüşmeleri yapmış ancak kaleci bu dönemde uzatma konusunda sıcak bakmamıştı. Sezonun ilk haftalarında kadroda sınırlı süre alan Bilal, daha sonra formunu artırarak yeniden düzenli olarak maça çıkmaya başladı. Bu sezon kaleyi iki maçta gole kapatma başarısı gösteren Bilal, Kayserispor’un defansif sorunlar yaşadığı dönemlerde takım için önemli bir performans sergiledi.
Resmi teklif ve diğer takımlar
Edinilen bilgilere göre, Bilal Bayazit’e Kayserispor dışında resmi bir teklif ulaşmış değil. Sözleşmesinin bitimine 6 aydan az süre kaldığı için takımların daha çok sözlü görüşmelerle oyuncu ile ilgilenebileceği belirtiliyor. Trabzonspor, Samsunspor ve Başakşehir gibi takımların Bilal’i listesinde olduğu biliniyor; ancak bu kulüplerin kaleciye resmi bir teklif gönderip göndermediği henüz netleşmiş değil.
Bu sezon Kayserispor formasıyla 13 maça çıkan milli kaleci adayı Bilal Bayazit, kalesinde 23 gol görürken 2 maçta gol yemeyerek takımına katkı sağladı.
Berdan Altun





