Süper Lig’de alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Kayserispor’da yeni teknik direktör Erling Moe, düzenlediği basın toplantısında net mesajlar verdi. Norveçli çalıştırıcı, takımda köklü bir değişim sürecinin başlayacağını vurgularken, önceliğin oyun disiplinine verileceğini söyledi.
Göreve resmen başlayan Moe, daha kompakt ve savunma güvenliğini ön planda tutan bir anlayış benimseyeceklerini dile getirdi. Özellikle topsuz oyunda yaşanan problemler üzerinde duran deneyimli teknik adam, “Önce savunma organizasyonunu düzelteceğiz. Takım halinde hareket etmeyi öğrenmeliyiz. Mesafeleri kısaltacağız ve rakibe alan bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.
Top kayıplarına da dikkat çeken Moe, bu sorunun takımı zor durumda bıraktığını belirtti. Norveçli teknik adam, kaybedilen topların ardından hızlı reaksiyon verilmesi gerektiğini vurgulayarak, kontratak futbolunu daha etkili kullanmak istediklerini söyledi. Hücuma geçişlerde daha çabuk ve kararlı bir yapı hedeflediklerini belirten Moe, oyuncularından yüksek tempo talep etti.
Mendes ve Onuoha’ya Net Uyarı
Takım içindeki performans düşüklüğüne de değinen Erling Moe, Joao Mendes ve Onuoha’ya açık bir uyarıda bulundu. İki futbolcunun mevcut performansından memnun olmadığını ifade eden teknik direktör, bu durumun sürmesi halinde kadro tercihinde değişikliğe gideceğini belirtti. Disiplinden taviz verilmeyeceğinin altını çizen Moe, formayı hak edenin giyeceğini söyledi.
Küme hattından çıkmak için tüm enerjilerini sahaya yansıtacaklarını belirten Norveçli çalıştırıcı, antrenman temposunun da yükseldiğini aktardı. Oyuncuların fiziksel ve mental olarak daha güçlü bir seviyeye gelmesi için çalışmaların yoğunlaştığı öğrenildi.
İlk Rakip Gençlerbirliği
Moe’nun ilk sınavı ise Ankara deplasmanında olacak. Kayserispor, ligde kritik öneme sahip maçta Gençlerbirliği ile karşı karşıya gelecek. Norveçli teknik adam, “Mümkünse galibiyet, en kötü ihtimalle beraberlik” diyerek hedeflerini net bir şekilde ortaya koydu.
Bu zorlu mücadelede bazı taktiksel sürprizler de bekleniyor. Genç oyuncu Talha Sarıaslan’ın maça yedek kulübesinde başlaması ve ikinci yarıda oyuna dahil edilmesi planlanıyor. Moe’nun hamle oyuncularıyla maçın seyrini değiştirmeyi hedeflediği belirtiliyor.
Kayserispor’da yeni dönem umutla başlarken, gözler şimdi Ankara’daki kritik 90 dakikaya çevrildi.
Berdan Altun




