• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
12:16
Trafikte Kayıp Yılı: Kayseri’nin 2025 Kazaları Açıklandı!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Küçüksu Kasrı Mesire Alanı yeniden ziyarete açıldı
GENEL
Yayınlanma: 19 Ağustos 2022 - 15:41
Güncelleme: 19 Ağustos 2022 - 15:41

Küçüksu Kasrı Mesire Alanı yeniden ziyarete açıldı

Osmanlı döneminde padişahların has bahçelerinden biri olan Küçüksu Kasrı Mesire Alanı yeniden ziyarete açıldı.

GENEL
19 Ağustos 2022 - 15:41
Güncelleme: 19 Ağustos 2022 - 15:41
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Küçüksu Kasrı Mesire Alanı yeniden ziyarete açıldı
Milli Saraylar Başkanlığına bağlı mesire alanında yürütülen 90 günlük altyapı ve peyzaj düzenleme çalışmaları tamamlandı.  

İstanbul Boğazı'nın kıyısındaki yemyeşil bahçesiyle vatandaşın istifadesine sunulan 23 bin metrekarelik alanda, piknik yapmaya elverişli 25 ahşap kameriyeye ve bir de kafeterya bulunuyor.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Milli Saraylar Küçüksu Kasrı Sorumlusu Simizar Aslan Özcan, yapılan restorasyon çalışmalarında mesire alanına 3 bin metre drenaj sistemi kurularak yağmur suyu birikmesinin önlendiğini söyledi.

 

Özcan, alanın 3 ay boyunca kapalı kaldığını ve çimin oturması ve ağaçların tekrar gelişmesi için çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, "Pazartesi günleri hariç, her gün sabah 9.00'dan, 20.00'ye kadar açık burası. Buraya gelen ziyaretçilerimiz kendi yaygılarını getirip piknik yapabilir, plaj sandalyeleriyle oturabilir. İçeride tenteli ve tentesiz kameriyelerimiz de var. Kendileri de istedikleri gibi konumlanıp vakit geçirebilir. Misafirlerin bütün konforunu sağlayacak ekipman da alanda mevcut." dedi.

Otopark, çocuk bakım odası, mescit ve kafeteryanın da alanda mevcut olduğuna vurgu yapan Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Küçüksu Kasrı İdaresi olarak, buranın güvenliğinden de sorumluyuz. Koruma güvenlik memurlarımız devriye atarak alanın güvenliğini sağlıyor. Muhteşem bir manzarası var. Benim söylediğimin dışında gelip burayı yaşamaları gerek insanların. Arkamızda Sevda Tepesi Korusu, yanı başımızda Küçüksu Kasrı bulunuyor. İsterseniz tarihsel bir gezi yapıp, kültürümüzle alakalı da kendinizi geliştirebilirsiniz. Ziyaretçilerimiz bu alanda tüm gün vakit geçirebilir. İnanılmaz keyifli bir alan, herkesi bekliyoruz."

"İstanbul'da insan daha ne isteyebilir ki?"

Mesire alanını ziyaret eden Gülay Büyük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl keşfettiği alanı, etrafındakilere de tavsiye ettiğini belirterek, "Havası temiz. Deniz kenarı ve tarihi bir yer olması bizim için bulunmaz bir fırsat. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bugün de arkadaşlarıma tanıtıyorum burayı." dedi.

Ziyaretçilerden Tuğba Kara ise "Hava çok güzel, manzara çok güzel. Çocuklar rahat rahat oynayabiliyor. İstanbul'da insan daha ne isteyebilir ki? Herkesi buraya davet ediyorum." diye konuştu.

Tarih boyunca yazar ve şairlerin güzelliğine övgüler dizdiği, ressamların tablolarına yansıttığı Küçüksu Kasrı ve mesire alanı, pazartesi dışında her gün 9.00-20.00 saatlerinde açık olacak.

  Muhabir: Fatih Türkyılmaz


AA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Şehir Tek Yürek: Hafızlar İçin Konvoy!
Şehir Tek Yürek: Hafızlar İçin Konvoy!
Sürücüler İçin Garip Gece: Birine Zam, Birine İndirim!
Sürücüler İçin Garip Gece: Birine Zam, Birine İndirim!
Bir Dilek, Bir Bahar: Kayseri’de Hıdrellez Şenliği
Bir Dilek, Bir Bahar: Kayseri’de Hıdrellez Şenliği
Başkan Büyükkılıç’tan Hıdırellez Mesajı
Başkan Büyükkılıç’tan Hıdırellez Mesajı
Talas Sadece Bir İsim Değil: Kıtaları Aşan Bir Miras
Talas Sadece Bir İsim Değil: Kıtaları Aşan Bir Miras
Meta'nın Rekabet Kurulundaki sözlü savunma toplantısı ertelendi
Meta'nın Rekabet Kurulundaki sözlü savunma toplantısı ertelendi

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.