• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
14:55
ALES Sonuçları Açıklandı!
13:07
Kayserispor'a Transfer Yasağı Geldi
10:40
Kirada Haziran Ayı Tavan Zam Oranı Belli Oldu!
10:16
Enflasyonda Mayıs Tablosu: TÜİK %32,61 Dedi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Kurtulmuş: Çok daha güzel, güçlü bir Hatay'ı hep birlikte inşa edeceğiz
GENEL
Yayınlanma: 21 Nisan 2023 - 10:16
Güncelleme: 21 Nisan 2023 - 11:16

Kurtulmuş: Çok daha güzel, güçlü bir Hatay'ı hep birlikte inşa edeceğiz

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, deprem nedeniyle yıkılan evlerin daha iyisini yapıp, tarihi yapıları onararak Hatay'ı çok daha güzel ve güçlü şekilde inşa edeceklerini belirtti.

GENEL
21 Nisan 2023 - 10:16
Güncelleme: 21 Nisan 2023 - 11:16
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kurtulmuş: Çok daha güzel, güçlü bir Hatay'ı hep birlikte inşa edeceğiz
Kurtulmuş, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde, Antakya ilçesi Narlıca Mahallesi'ndeki çadır kentte kalan depremzedelerle kahvaltıda bir araya geldi.  

Hem depremin acısını paylaşmak hem de bayram sevincine ortak olmak için kente geldiklerini dile getiren Kurtulmuş, vatandaşların bayramını kutladı.

Kurtulmuş, depremin "asrın felaketi" olarak anıldığını belirterek, şöyle devam etti:

"Gerçekten misli görülmemiş büyük bir acı. Sadece Türkiye'de değil bütün dünyada uzun asırlar sonra karada hissedilen en yüksek depremin yaşandığı bir bölgedeyiz. İlk gününden itibaren devletimiz bütün kurum ve kuruluşlarıyla, STK'larımız, AFAD'ımız, Kızılay'ımız, hayır ehli insanlarımızla, jandarmasından Türk Silahlı Kuvvetlerine kadar bütün unsurlarıyla sizin yanınızda yer aldı."

Kurtulmuş, çadır ve konteyner kentlerin ardından kalıcı konutların yapılmasıyla ilgili sürecin başladığını, bunların bir yıl içerisinde tamamlanacağını belirtti.

"İnşallah bunlar en kısa sürede geride kalacak"

AK Parti'li Kurtulmuş, deprem bölgesinde vatandaşın kurumlarla uyumlu çalıştığını işaret ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Hem fiziki olarak yaraları sarmak hem yeniden hayatı normal akışı içerisinde devam ettirmek için elimizden gelen her türlü çabayı hep birlikte ortaya koyuyoruz. Allah razı olsun deprem bölgesindeki vatandaşlarımız da son derece uyumlu ve gönüllü şekilde kamu kurum ve kuruluşlarının bu faaliyetlerine destek oluyor. Sizlere de ayrıca teşekkür ediyoruz. Zor şartlarda yaşıyorsunuz ama şükrederek, elhamdülillah diyerek bu süreci hep beraber aşabilmek için kamu kurum ve kuruluşlarının çalışmalarına destek oluyorsunuz. İnşallah bunlar en kısa sürede geride kalacak."

Hatay'ın tarihi yerlerinin depremde zarar gördüğünü ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"İnsanın içi sızlıyor. Medeniyetlerin kalbi, beşiği olan, farklı kültürlerin, dinlerin, alışkanlıkların, geleneklerin, göreneklerin birlikte canlı bir şekilde yan yana yaşadığı Hatay'da, Antakya'da böylesine büyük bir yıkımı yaşadık. Şimdi yeniden o belki eski Uzun Çarşı'yı geri getiremeyiz ama bir taraftan da o çarşı esnafının işlerine tekrar başlayabilmeleri için onların iş yerleri yapılıyor, bir kısmı başlamış sabah gelirken gördük, hatta künefeci bile açılmış. Bu Hatay'ın normale döndüğünü gösterir. İnşallah yine o eski günlerinize dönersiniz."

"Hatay o eski güzel, ihtişamlı günlerine geri dönecek" Kurtulmuş, afette ölenlerin acısının milletçe unutulmayacağını vurgulayarak, "İnşallah çok daha güzel, güçlü bir Hatay'ı hep birlikte inşa edeceğiz. Yıkılan evlerimizi yapacağız, daha iyilerini yapacağız. Yıkılan tarihi yapılarımızı da onlar kadar olmasa bile onlar kadar benzer, güçlü şekilde yapacağız, onaracağız. Böylece Hatay, Antakya bütünüyle birlikte ayağa kalkacak, yeniden o eski güzel, ihtişamlı günlerine geri dönecek." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından çadır kentte kalan aileleri ziyaret eden Kurtulmuş, vatandaşlarla sohbet etti, çocuklara bayram hediyesi verdi.

  Muhabir: Sezgin Pancar,Ergün Haktanıyan


AA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Kayserispor'a Genel Kurul Öncesi Şok: FİFA'dan İki Yeni Transfer Yasağı
Kayserispor'a Genel Kurul Öncesi Şok: FİFA'dan İki Yeni Transfer Yasağı
ALES Sonuçları Açıklandı!
ALES Sonuçları Açıklandı!
Yasak Aşkın “Kahvehane Operasyonu” İfşa Oldu
Yasak Aşkın “Kahvehane Operasyonu” İfşa Oldu
Kayserispor'a Transfer Yasağı Geldi
Kayserispor'a Transfer Yasağı Geldi
Sultan Sazlığı’nda Renkli Buluşma! Uçurtma Şenliği İlgi Gördü
Sultan Sazlığı’nda Renkli Buluşma! Uçurtma Şenliği İlgi Gördü
Talas, çifte bayramı çocuk şenliğiyle kutlayacak
Talas, çifte bayramı çocuk şenliğiyle kutlayacak

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.