• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
17:21
Kayserispor'da Transfer Harekatı Başladı
16:21
Tanju Özcan Hakkındaki Soruşturmada Yeni Tutuklama Kararı
15:57
Berlin Raporunda Türkiye Detayı: MİT Faaliyetleri Mercek Altında
12:57
Bodrum’dan Ayder’e Kritik Karar: Doğal Sit Alanları Yeniden Belirlendi
11:59
Emekli Zammında Kritik Hesap! Ek Ödemeler De Değişecek
11:41
TOGG’dan Sürpriz Hamle! Limuzin Modeli
10:18
Kayseri Üniversitesi’ne “Spor Dostu Kampüs” Unvanı
10:07
Altın Yeniden Yükselişe Geçti!
09:48
CHP Kayseri’de "Atama" Krizi: İl Başkanı Gözbaşı’ndan Sert Tepki!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. Meclis, Avukatlık Kanunu'nda değişiklik teklifi için mesaisini sürdürecek
SİYASET
Yayınlanma: 05 Haziran 2022 - 13:18
Güncelleme: 05 Haziran 2022 - 13:18

Meclis, Avukatlık Kanunu'nda değişiklik teklifi için mesaisini sürdürecek

TBMM Genel Kurulu, Avukatlık Kanunu'nda değişiklik teklifi için mesaisini sürdürecek.

SİYASET
05 Haziran 2022 - 13:18
Güncelleme: 05 Haziran 2022 - 13:18
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Meclis, Avukatlık Kanunu'nda değişiklik teklifi için mesaisini sürdürecek
Haftalık çalışmasına 7 Haziran Salı günü başlayacak Genel Kurulda Avukatlık Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.  

Teklife göre, avukatlık stajına fiilen engel olmamak şartıyla herhangi bir işte sigortalı çalışılması avukatlık stajının yapılmasına engel olmayacak. Birden fazla baronun bulunduğu illerde her bir baro tarafından adli yardım bürosu oluşturulacak.

Genel Kurulda daha sonra müsilaj ve imara ilişkin düzenlemeler içeren Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine geçilecek.

Teklife göre, Marmara Denizi Hidrolojik Havzası ile İstanbul, Bursa ve Kocaeli'de ileri atıksu arıtım tesisi, arıtma çamuru işleme ve bertaraf tesisi ile atık geri kazanım ve bertaraf tesislerini kurmayan mahalli idarelere, iş termin planlarını Bakanlığa sunmaları için 6 ay süre verilecek. Bu süre içinde iş termin planlarının sunulmaması veya iş termin planlarında belirtilen sürelere uyulmaması durumunda, Bakanlık, bu tesisleri mahalli idareler adına resen yapabilecek ve bu tesisleri işlettirebilecek. Denizlerde kirliliğe yol açan atıklara verilen cezalar artırılacak.

Komisyonların gündemi TBMM'deki ihtisas komisyonları da gündemlerindeki kanun tekliflerini ele alacak.

Adalet Komisyonu salı günü AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler başkanlığında toplanacak. Komisyonda, Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

Teklife göre, yargıda hakim ve savcı yardımcılığı müessesesi getiriliyor. Hakim ve savcı yardımcılığı süresi 3 yıl olacak. Hakim ve savcıların, birinci sınıfa ayrılması için en az 3 meslek içi eğitim programına katılması gerekecek. Üst sınıf veya aynı sınıf noterler arasından yapılacak atamalarda, bulunduğu noterlikte 2 yılını doldurma şartı aranmayacak. Fiyatları etkileme ile mal veya hizmet satımından kaçınma suçuyla etkin mücadele edilebilmesi ve stokçuluk faaliyetlerinin önlenebilmesi amacıyla Türk Ceza Kanunu'nda bu suçlar için belirlenen cezalar artırılacak.

Adalet Komisyonunda perşembe günü ise Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlanması planlanıyor.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda çarşamba günü İstanbul Finans Merkezi Kanunu Teklifi ele alınacak. Teklifle, Türkiye Cumhuriyeti'nin finansal rekabet gücünü uluslararası alanda artırmak, finansal piyasalarla ürün ve hizmetlerin gelişmesine ve derinleşmesine katkıda bulunmak, uluslararası finans ve sermaye piyasalarına entegrasyonu güçlendirmek ve bu sayede İstanbul Finans Merkezinin (İFM) önde gelen küresel finans merkezlerinden biri olmasını sağlamak amaçlanıyor.

KİT Komisyonu, denetim programını sürdürecek. Komisyon, salı günü Boru Hatları ve Petrol Taşımacılığı AŞ, çarşamba günü İller Bankası Genel Müdürlüğü, Sümer Holding AŞ, Doğusan Boru Sanayi ve Ticaret AŞ, perşembe günü Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'nin hesaplarını inceleyecek.

Bu arada TBMM'de CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP'nin grup toplantıları da yapılacak.

  Muhabir: Aynur Ekiz

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Kayseri Sokaklarında “Vekil” Krizi: Vatandaş Milletvekilini Tanımıyor!
Kayseri Sokaklarında “Vekil” Krizi: Vatandaş Milletvekilini Tanımıyor!
Kayserispor'da Transfer Harekatı Başladı
Kayserispor'da Transfer Harekatı Başladı
Melikgazi’de
Melikgazi’de "Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor": Hizmet Rotası...
Melikgazi'nin Yaz Kurslarında Kayıt Heyecanı Başladı
Melikgazi'nin Yaz Kurslarında Kayıt Heyecanı Başladı
Haluk Levent’e Milyonluk Çek Cezası
Haluk Levent’e Milyonluk Çek Cezası
İYİ Parti Milletvekili Ataş, "AKP, yirmi yıllık iktidar yolculuğunun sonuna gelmiştir"
İYİ Parti Milletvekili Ataş, "AKP, yirmi yıllık iktidar yolculuğunun sonuna gelmiştir"

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.