• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
09:58
Özgür Özel'den Gündem Olan "Sıra Size de Gelecek mi?" Yanıtı
09:31
2026 YKS Sonuçları Açıklandı! İşte Üniversite Tercih Tarihleri ve Birinciler
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Meclis'ten Milyonlarca Borçluya Büyük Müjde
GÜNDEM
Yayınlanma: 16 Mayıs 2026 - 12:28

Meclis'ten Milyonlarca Borçluya Büyük Müjde

Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen yeni torba yasa, hem borç yükü altında ezilen milyonlarca vatandaşı hem de uluslararası sermayeyi doğrudan etkileyecek devrimsel kararlarla devreye giriyor.

GÜNDEM
16 Mayıs 2026 - 12:28
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Meclis’ten Milyonlarca Borçluya Büyük Müjde

TBMM Genel Kurulu’nda uzun süredir beklenen torba kanun teklifinin ilk 5 maddesi kabul edilerek yasalaşma yolunda dev bir adım atıldı. Yeni düzenleme, sokaktaki vatandaştan büyük yatırımcıya kadar çok geniş bir kitleyi kapsıyor. Özellikle vergi, Genel Sağlık Sigortası primi ve trafik cezası borcu bulunan yaklaşık 15 milyon vatandaş için 72 aya kadar taksitlendirme imkanı getirildi. Kamuya borcu olanların en büyük kabusu olan teminat şartında da köklü bir esneklik sağlandı; daha önce 50 bin lira olan teminatsız tecil sınırı 1 milyon liraya yükseltildi. Cumhurbaşkanı, bu tutarları 10 katına kadar artırma veya indirme yetkisine sahip olacak.

 

Varlık Sahiplerine Yirmi Yıllık Vergi Muafiyeti

Paketin uluslararası piyasaları hareketlendirmesi beklenen en iddialı maddesi ise yurt dışı sermayeye yönelik oldu. 1 Ocak 2026 tarihinden itibaren Türkiye’ye yeni yerleşen ve son 3 yılda ülkede herhangi bir vergi mükellefiyeti bulunmayan gerçek kişiler, yurt dışından elde ettikleri kazanç ve iratlar için tam 20 yıl boyunca gelir vergisinden muaf tutulacak. Bu kişilerin daha önceden Türkiye’de gayrimenkul veya menkul sermaye iradı bulunması hakkı kaybettirmeyecek. Ayrıca, bu kapsamdaki kişilerin miras yoluyla yapacakları mal intikallerinde de vergi oranı yüzde 1 gibi sembolik bir seviyeye çekilerek Türkiye’nin bir finansal sığınak haline getirilmesi hedeflendi.

 

Beyaz Yakalıya Maaş İstisnası Geldi

Ekonomi paketinde teknoloji ve finans sektöründe çalışan personeli yakından ilgilendiren kritik bir gelir vergisi düzenlemesi de yer aldı. Nitelikti hizmet merkezlerinde çalışan personelin brüt asgari ücretin 3 katına kadar olan maaşları tamamen vergi dışı bırakıldı. Bu ayrıcalık, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan İstanbul Finans Merkezi’ndeki katılımcı firmalarda görev yapan personel için brüt asgari ücretin tam 5 katı olarak uygulanacak. Meclis, bu ilk 5 maddenin kabul edilmesinin ardından çalışmalarına ara verdi ve yeni maddeleri görüşmek üzere 20 Mayıs Çarşamba günü saat 14.00’te yeniden toplanma kararı aldı.

 

Sılanur Atila
# kamu borcu# gelir vergisi# Vergi Muafiyeti
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Kapadokya Alan Başkanı Aslanbay’dan Eleni Kilisesi’nde İnceleme
Kapadokya Alan Başkanı Aslanbay’dan Eleni Kilisesi’nde İnceleme
Özgür Özel'den Gündem Olan
Özgür Özel'den Gündem Olan "Sıra Size de Gelecek mi?" Yanıtı
Kayseri Protokolü, Şeker'in Gelecek Vizyonunu Dinledi
Kayseri Protokolü, Şeker'in Gelecek Vizyonunu Dinledi
Motorine Zam Geldi! Motorin Litre Fiyatı 75 Lirayı Aştı
Motorine Zam Geldi! Motorin Litre Fiyatı 75 Lirayı Aştı
Kayseri'de Salı Günü Kurulan Semt Pazarları Açıklandı
Kayseri'de Salı Günü Kurulan Semt Pazarları Açıklandı
Erciyes’te Tarihi Sezon Rekoru: 3,3 Milyon Ziyaretçi!
Erciyes’te Tarihi Sezon Rekoru: 3,3 Milyon Ziyaretçi!

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.