• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
11:03
Gülsoy: Özgür Basın Ekonomik Kalkınmanın Gücüdür
10:58
Başkan Yalçın’dan Basın Bayramı Mesajı
10:51
Kayseri Afetlere Ortak Dijital Veri Sistemi Kuruyor
10:46
Türkiye'nin En Zengini Değişti! Murat Ülker Zirveyi Kaybetti
10:39
Düğün Konvoyu Faciası! Genç Anne Hayatını Kaybetti, Eşi ve Bebeği Yaralandı
10:04
Kayseri'de Milyoner Heyecanı Başlıyor!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Mehmetçik TSK'nın ürettiği mobil sahra üniteleriyle deprem bölgesinde yaraları sarıyor
GENEL
Yayınlanma: 18 Şubat 2023 - 13:52
Güncelleme: 18 Şubat 2023 - 13:53

Mehmetçik TSK'nın ürettiği mobil sahra üniteleriyle deprem bölgesinde yaraları sarıyor

Niğde'de Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü bünyesindeki 7'nci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğünde üretilen sahra üniteleri sayesinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde yaralar sarılıyor.

GENEL
18 Şubat 2023 - 13:52
Güncelleme: 18 Şubat 2023 - 13:53
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Mehmetçik TSK'nın ürettiği mobil sahra üniteleriyle deprem bölgesinde yaraları sarıyor
Niğde'nin Bor ilçesinde 1963'te kurulan ve 60 yıldır edindiği tecrübeleriyle Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) hizmet veren fabrikada, her türlü mobil sahra üniteleri, cerrahi hastane, mutfak, fırın, çamaşır, banyo, soğuk hava, yaşam, tuvalet ve banyo konteynerleri ile soğuk iklim çadırı, kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer (KBRN) sistemleri ile TSK'da kullanılan çadırların metal aksam ve brandalarının tasarım, üretim, geliştirme, bakım, onarım ve modernizasyonu yapılıyor.  

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle tüm TSK unsurları ile 7 gün 24 saat esasıyla çalışan fabrika, ürettiği mobil üniteleri bölgeye göndererek afetzedelere destek sağlıyor.

 

Bu kapsamda, bölgedeki insanların yemek ve ekmek ihtiyacını karşılamak için gönderilen her bir sahra mutfak ünitesi, her öğünde 400 kişiye 4 çeşit sıcak yemek hazırlayabilme, her bir sahra fırın ünitesi ise 8 saatte 3 bin 120 ekmek çıkarabilme kapasitesine sahip.

TSK birliklerince gıda muhafazasında kullanılan römorka monteli soğuk hava konteyneri, et ve sebze bölümü olmak üzere 2 bölmede toplam 25 metreküp kullanım hacmine sahip, eksi 18-5 santigrat derecede soğutma sağlıyor.

 

Bölgedeki insanların barınma ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik 3x7x2,6 metre ölçülerinde 2 pencereli ve bir kapılı yaşam konteyneri ile soğuk iklim çadırı imalatı hızla sürüyor.

Bu kapsamda üretilen çadır ve konteynerleri ivedilikle bölgeye sevk eden fabrika, tevdi ve teklif edilecek her türlü görevi yerine getirme kabiliyetine sahip.

Mobil sahra üniteleri birçok kritik noktada hizmet veriyor Mehmetçik, depremlerin ardından bölgede arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra genel asayişin sağlanması, yardımların dağıtılması, çadır kentlerin kurulması gibi birçok alanda yaraların sarılmasına büyük katkı sağlıyor.

 

Hatay'da hasar gören evlerine giremeyen ve geçici konaklama alanlarında barınan depremzedelerin yardımına koşan Mehmetçik, birçok noktaya kurduğu mobil sahra üniteleriyle de destek oluyor.

Tunceli 4'üncü Komando Tugay Komutanlığınca İskenderun'da bir okulun bahçesine kurulan ve AA ekiplerince görüntülenen mobil sahra üniteleri, depremzedelerin yaşamını kolaylaştırırken aynı zamanda her öğün yaptığı 4 çeşit sıcak yemek ve ekmekle bölgedeki beslenme ihtiyacını karşılıyor.

 

Bölgede önemli ihtiyaç olan banyo ve tuvalet konusunda da afetzedelere büyük kolaylık sağlayan mobil sahra ünitelerinin yanı sıra depremzedeler soğuk iklim çadırlarında da konaklıyor.

Askerler, aynı zamanda okul bahçesinde depremzedelere bebek bezi, oyuncak ve temel yaşam malzemeleri dağıtıyor.

 

Bölgedeki depremzedeler, üstün ve fedakarca çalışmalarından dolayı Mehmetçiğe minnettar olduklarını ifade etti.

 

Muhabir: Abdullah Özkul,İbrahim Halil Aktürk


AA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Galatasaray'a FIFA Piyangosu
Galatasaray'a FIFA Piyangosu
Gülsoy: Özgür Basın Ekonomik Kalkınmanın Gücüdür
Gülsoy: Özgür Basın Ekonomik Kalkınmanın Gücüdür
Gram Altın Güne Nasıl Başladı? 23 Temmuz 2026 Güncel Altın Fiyatları
Gram Altın Güne Nasıl Başladı? 23 Temmuz 2026 Güncel Altın Fiyatları
"Ahbap'ın İçini Boşalttınız"
Başkan Yalçın’dan Basın Bayramı Mesajı
Başkan Yalçın’dan Basın Bayramı Mesajı
Hatay'da enkaz altında kalan biri çocuk 3 kişi depremin 296. saatinde kurtarıldı
Hatay'da enkaz altında kalan biri çocuk 3 kişi depremin 296. saatinde kurtarıldı

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.