Melikgazi Belediyesi, ilçe genelinde ağaçlandırma çalışmalarına hız verdi. Belediye ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında farklı mahallelerde ağaç dikimi ve budama faaliyetleri gerçekleştiriliyor.
“Çınarların Başkanı” olarak anılmak istediğini ifade eden Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da ağaçlandırma çalışmalarına katıldı. 2026 yılının ilk ağaçlarını toprakla buluşturduklarını belirten Palancıoğlu, ilçede yeşil alanları artırmayı hedeflediklerini söyledi.
Başkan Palancıoğlu, dikilen çınar ağaçlarının yaklaşık 15 yaşında olduğunu belirterek, “Bugün diktiğimiz çınar ağaçları Allah nasip ederse 200-300 yıl burada kök salacak. İnsanlar ve doğa için büyük fayda sağlayacak. Havayı temizleyecek, gölgesinde dinlendirecek. Özellikle ana kavşaklar, refüjler ve birçok mahallemizde binlerce ağacı toprakla buluşturuyoruz. Fidan değil, ağaç dikiyoruz ve Melikgazi’ye 15 yıl kazandırmış oluyoruz” dedi.
Özel sulama sistemi sayesinde çınar ağaçlarının köklerinin aşağı doğru büyüdüğünü ve kaldırımlara zarar vermediğini ifade eden Palancıoğlu, vatandaşlardan da dikilen ağaçlara sahip çıkmalarını istedi. İlçeye 5 binden fazla ağacın kazandırılacağını belirten Palancıoğlu, çalışmaların yıl boyunca devam edeceğini söyledi.
Ağaç dikiminin yanı sıra budama çalışmalarının da sürdüğünü dile getiren Palancıoğlu, budanan ağaçların geri dönüşüm tesisinde değerlendirildiğini ifade ederek, parklar, refüjler ve kavşaklarda yenileme çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.
Musa Yusuf Işık




