Melikgazi Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısı, Başkan Mustafa Palancıoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 36 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Toplantıda ayrıca Melikgazi Belediyesi’nin 2025 yılına ait İdare faaliyet raporu meclis üyelerinin değerlendirmesine sunuldu. Birinci ve ikinci başkan vekilleri ile meclis divan katipleri ve encümen üyeleri de yapılan oylamayla belirlendi. Komisyon üyelikleri ve görev süreleri de meclis tarafından karara bağlandı.
Yapılan seçimler sonucunda Birinci Başkan Vekilliği görevine Gökhan Ülke, İkinci Başkan Vekilliği görevine ise Mehmet Çifçi seçildi.
Toplantının gündeminde yer alan Kapadokya Alan Başkanlığı’na yer tahsisi konusu da ele alındı. Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kapadokya Alan Başkanlığı’nın Kayseri’de kurulmasının tarihi eserlerin korunması, tescillenmesi ve restorasyonu açısından önemli olduğunu belirterek, tahsis edilen alanın kurumun ihtiyaçları doğrultusunda değerlendirildiğini ifade etti.
Melikgazi Belediyesi 2025 yılı İdare Faaliyet Raporu hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Vekili Gökhan Ülke ise belediyenin mali kaynaklarını verimli kullandığını, yatırımların hem kültürel hem de altyapı alanlarında başarıyla hayata geçirildiğini söyledi. Ülke, elde edilen sonuçların denetim raporlarına da olumlu şekilde yansıdığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.
Kaynak: Haber Merkezi
İlknur Kocabaş




