Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü, Kayseri’ye ilişkin 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı.

Rapora göre kent genelinde önümüzdeki günlerde aralıklarla kar yağışı etkili olacak, rüzgar ise zaman zaman fırtına seviyesine ulaşacak.
Yapılan son değerlendirmelerde, yarın Kayseri genelinde havanın çok bulutlu olacağı, gün içerisinde yağmur ve karla karışık yağmur görüleceği, akşam saatlerinden itibaren ise kar yağışının başlayacağı bildirildi. Özellikle Pınarbaşı, Sarız, Tomarza, Erciyes ve Akkışla çevrelerinde yer yer kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Gün içinde hava sıcaklığının 1 ila 6 derece arasında değişeceği tahmin ediliyor.
13 Ocak Salı günü kent genelinde çok bulutlu bir hava hakim olacak. Aralıklı kar yağışının süreceği günde sıcaklıkların eksi 5 ile 0 derece arasında seyretmesi öngörülüyor. 14 Ocak Çarşamba günü ise kar yağışının hafiflemesi beklenirken, gece saatlerinde hava sıcaklığının eksi 10 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.
15 Ocak Perşembe günü Kayseri’de çok bulutlu hava etkisini sürdürecek. Gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis görülebileceği belirtilirken, sıcaklıkların eksi 7 ile 4 derece arasında olacağı öngörülüyor. 16 Ocak Cuma günü ise aralıklı hafif kar yağışıyla birlikte en düşük sıcaklığın eksi 2, en yüksek sıcaklığın 5 derece olması bekleniyor.
Öte yandan Meteoroloji, kuvvetli rüzgar ve fırtına konusunda da vatandaşları uyardı. Rüzgarın saatte 50 ila 70 kilometre hızla esmesi, yüksek kesimlerde ise yer yer 80-90 kilometreye ulaşması bekleniyor. Yetkililer; ulaşımda aksamalar, çatı uçmaları, ağaç ve direk devrilmeleri ile soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.
Seda Kantekin




