CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Kayseri’de yaşanan Zirai Don felaketinin ardından Yeşilhisar’a giderek elma üreticilerinin yaşadığı büyük zararı yerinde inceledi. Genç, üreticilerin feryadını Meclis’e taşıyacaklarını ve çözüm sürecinin peşini bırakmayacaklarını vurguladı.
Genç: “250 bin tonluk umut dondu, sesinizi Meclis’e taşıyacağım”
Türkiye genelinde etkili olan ani zirai don, Kayseri’de de tarımı vurdu. Özellikle elma üretiminde önemli bir paya sahip Yeşilhisar’ın Kovalı Mahallesi’nde bahçeler adeta buz keserken, üreticiler bu yıl ürün alamayacaklarını belirtti.
CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, beraberinde Chp İl Başkanı Feyzullah Keskin, İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Molu ve İlçe Başkanı Hasan Balak ile birlikte bölgeye giderek üreticilerle birebir görüştü, elma bahçelerinde yaşanan zararı kendi gözleriyle tespit etti.
Genç, incelemeler sonrası yaptığı açıklamada, "Kovalı’da yıllık ortalama 250 bin ton elma üretiliyor. Ancak bu yıl yaşanan dondan dolayı ağaçlar tamamen zarar görmüş, hasat yapılamayacak durumda. Bu sadece ürün değil, geçim kaynağı kaybı demek. Üreticimizin sesi olacağız. Sorunu Meclis'e taşıyacak, çözüm için mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Genç’in ziyaret ettiği üreticiler ise destek beklediklerini ve tek geçim kaynaklarının elma bahçeleri olduğunu ifade etti. Don felaketinin ardından bölgedeki tarımsal üretim neredeyse sıfıra inerken, çiftçiler devletten somut adımlar ve acil destek talep ediyor.





