• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
12:18
Tüketici Güveninde Sınırlı Artış: Endeks 85,5’e Yükseldi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bizi zor durumda bırakıyor"
GENEL
Yayınlanma: 02 Eylül 2023 - 17:08
Güncelleme: 02 Eylül 2023 - 17:09

Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bizi zor durumda bırakıyor"

"Biz okul yapmak istiyoruz. Çocuklarımızın okulları, eğitim öğretim ihtiyaçlarının, eğitim öğretim ortamlarının sağlıklı hale getirilmesi için Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatıyla hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan çalışıyoruz. Yerel yöneticilerimiz de burada arsa üretirken, alan üretirken, bize destek olsunlar, eğitim öğretim süreçlerinin iyileştirilmesinde bize katkı versinler. Bizimle beraber hareket etsinler. Biz de onların iyi niyetli olduklarını görelim"

GENEL
02 Eylül 2023 - 17:08
Güncelleme: 02 Eylül 2023 - 17:09
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bizi zor durumda bırakıyor"
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okul yapımı ve eğitim öğretim ortamlarının sağlıklı hale getirilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan çalıştıklarını belirterek, "Yerel yöneticilerimiz de burada arsa üretirken, alan üretirken, bize destek olsunlar, eğitim öğretim süreçlerinin iyileştirilmesinde bize katkı versinler. Bizimle beraber hareket etsinler. Biz de onların iyi niyetli olduklarını görelim." dedi.  

Bakan Tekin, Eskişehir Valiliği'nde başkanlık ettiği İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'nın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı'nın açılmasına kısa süre kaldığını söyledi.

Bakanlık olarak hummalı çalışma içinde olduklarını dile getiren Tekin, merkez teşkilatındaki yöneticilerin illerde alınması gereken tedbirlerle ilgili çaba sarf ettiğini anlattı.

Eskişehir'i de bu kapsamda ziyaret ettiğini bildiren Tekin, bu ilde son 20 yılda derslik sayısının 4 bin 130'dan 8 bin 292'ye yükseldiğini aktardı.

Tekin, yaklaşık 20 yılda Eskişehir'deki derslik sayısının 2 kat arttığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aynı rakam öğretmen sayısı için de geçerli. 2002-2003 eğitim öğretim yılında 6 bin 468 öğretmenimiz vardı, şimdi ise 13 bin 135 öğretmenimiz var. Bu önemli. Ortalama bir Batı ülkesinde eğitim öğretimle ilgili istatistiklerde, göstergelerde bu türden büyük değişiklikler devrim olarak nitelendirilir. Biz çok fazla içinde yaşadığımız için bunun farkında değiliz belki. O yüzden bunu hatırlatmak gereği hissettim. Derslik başına öğrenci sayısı itibarıyla baktığımızda da Eskişehir'de şu an itibarıyla ilköğretimde, ortaöğretimde toplamda derslik başına düşen öğrenci sayımız 22 civarında. Bu da oldukça güzel bir gösterge. Aynı şekilde öğretmen başına düşen öğrenci sayısı itibarıyla baktığımızda da ilkokullarda 15, ortaokullarda 12, ortaöğretim kurumlarında 11. Bu da çok iyi bir gösterge. O yüzden de burada emeği geçen valilerimize, il milli eğitim müdürlerimize, siyasetçilerimize teşekkür ediyoruz. Kuşkusuz Nabi Hoca'nın bakanlığı döneminde burada ben kendisinin müsteşarıydım, çok büyük katkıları var. Ona da ayrıca teşekkür etmek istiyorum."

- "81 il içerisinde sadece Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bizi zor durumda bırakıyor"

Bakan Tekin, Eskişehir'deki en önemli sorunlardan birinin merkez Tepebaşı ve Odunpazarı ilçelerinde ikili eğitim yapılan okul sayısı olduğunu ifade etti.

Gündemlerine aldıkları bu konuyla ilgili çalışma yapacaklarını anlatan Tekin, "Tekrar yerel yönetimlerle ilgili arkadaşlardan özel istirhamda bulunuyorum. Madem eğitim öğretim süreciyle ilgili olarak bu sürecin genel siyasetin dışında değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorsunuz, o zaman bizlere bu konuda yatırım yapabileceğimiz arsa üretin, okullarımızın ihtiyaçlarını giderin, yerel yönetim olarak yapmanız gereken şeyleri yapın. Israrla istiyorum, talep ediyorum." ifadesini kullandı.

Herhangi bir siyasi parti veya ittifaktan bahsetmediğini vurgulayan Tekin, genel olarak ülkedeki yerel yöneticilerin tamamından bu sürece destek olmalarını istediklerini belirtti.

Eskişehir'de yaşadıkları diğer sorunlara değinen Tekin, şunları kaydetti:

"Türkiye'de 81 il içerisinde sadece Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bizim kullandığımız eğitim alanlarında kamulaştırmasız el atma davaları konusunda bizi zor durumda bırakıyor. Bunlardan rahatsız oluyoruz. Eğer Eskişehir'in eğitim öğretim sürecindeki istatistiklerin, rakamların, niteliğin artmasını istiyorsa yerel yöneticilerden bize destek olmalarını isterken, onların Bakanlığımızın kullanımındaki taşınmazlarla ilgili olarak bu türden yasal süreç başlatmalarından rahatsız oluyoruz. Ben tekrar söyleyeyim. Siyasi parti ayrımı yapmaksızın bütün yerel yöneticilere sesleniyorum. Yani biz okul yapmak istiyoruz. Çocuklarımızın okulları, eğitim öğretim ihtiyaçlarının, eğitim öğretim ortamlarının sağlıklı hale getirilmesi için Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatıyla hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan çalışıyoruz. Yerel yöneticilerimiz de burada arsa üretirken, alan üretirken, bize destek olsunlar, eğitim öğretim süreçlerinin iyileştirilmesinde bize katkı versinler. Bizimle beraber hareket etsinler. Biz de onların iyi niyetli olduklarını görelim."

Toplantıda, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın ve diğer ilgililer hazır bulundu.

Bakan Yusuf Tekin, Valilik'teki programın ardından AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Milletvekili Gürcan ve İl Başkanı Reyhan ile teşkilat mensuplarının hazır bulunduğu ziyaret, basına kapalı gerçekleşti.


AA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Gastro Kayseri Derneği TUGAFED'e Resmen Üye Oldu
Gastro Kayseri Derneği TUGAFED'e Resmen Üye Oldu
İlmek, Koltuğu 23 Nisan’da Minik Başkanlara Bıraktı
İlmek, Koltuğu 23 Nisan’da Minik Başkanlara Bıraktı
Cıngı: Müslümanlar Avrupa'da Yoğun Ayrımcılığa Maruz
Cıngı: Müslümanlar Avrupa'da Yoğun Ayrımcılığa Maruz
Duygun: Promosyonlar Bayramdan Önce Verilecek
Duygun: Promosyonlar Bayramdan Önce Verilecek
Melikgazi’de Kentsel Dönüşüm Hamlesi
Melikgazi’de Kentsel Dönüşüm Hamlesi
Bahçeli'nin Hacıbektaş'ta hibe ettiği arsaya inşa edilecek külliyenin temeli atıldı
Bahçeli'nin Hacıbektaş'ta hibe ettiği arsaya inşa edilecek külliyenin temeli atıldı

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.