• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
17:20
Chp’de İlk İstifa! Murat Bakan Yeni Parti Yolunda
09:58
Özgür Özel'den Gündem Olan "Sıra Size de Gelecek mi?" Yanıtı
09:31
2026 YKS Sonuçları Açıklandı! İşte Üniversite Tercih Tarihleri ve Birinciler
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. SPOR
  3. Milli tekvandocu Atakan Gorça, Balkan Şampiyonası'nda zirveyi hedefliyor
SPOR
Yayınlanma: 26 Kasım 2022 - 10:07
Güncelleme: 26 Kasım 2022 - 10:08

Milli tekvandocu Atakan Gorça, Balkan Şampiyonası'nda zirveyi hedefliyor

Edirne'de babasının teşvikiyle başladığı tekvandoda başarılar elde ederek milli takıma yükselen Atakan Gorça, aralık ayında Arnavutluk'ta düzenlenecek Balkan Şampiyonası'nda altın madalyayı hedefliyor.

SPOR
26 Kasım 2022 - 10:07
Güncelleme: 26 Kasım 2022 - 10:08
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Milli tekvandocu Atakan Gorça, Balkan Şampiyonası'nda zirveyi hedefliyor
Edirne Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Tekvando Takımı sporcusu 17 yaşındaki Atakan Gorça, tekvandoya 8 yaşında babasının yönlendirmesiyle başladı.  

Antrenörü Metin Eşme'nin destekleriyle tekvando branşında ilerleyen Atakan, gayretli çalışmalarının karşılığını ulusal ve uluslararası şampiyonalarda kazandığı madalyalarla aldı.

"Olimpiyatlarda madalya kazanmayı amaçlıyorum" Milli sporcu Atakan Gorça, AA muhabirine, tekvandoyu çok sevdiğini söyledi.

Sporun kendisi için yaşam tarzı haline geldiğini belirten genç tekvandocu, "Dokuz yıldır bu sporu yapıyorum. Küçük yaşlarda uyum sağlamakta biraz zorlandım ama sonra severek tekvando yaptım. Sporun hem sağlığıma hem de eğitim hayatıma katkısı oluyor. Milli sporcu olduğum için özel kontenjanlardan yararlanabiliyorum. Spor öz güvenimi artırdı." diye konuştu.

Atakan Gorça, 3-4 Aralık'ta Arnavutluk'ta düzenlenecek Balkan Tekvando Şampiyonası'na yoğun antrenman temposuyla hazırlandığını ve büyük hedeflerinin olduğunu dile getirdi.

Ailesinin ve antrenörünün emeklerini boşa çıkarmamak için çalıştığını anlatan Atakan, şunları kaydetti:

"Uzun yıllar tekvando yapmak istiyorum. Balkan Şampiyonası'nda milli formayı giyeceğim, elimden gelenin en iyisini yapacağım. 68 kiloda tatamiye çıkacağım. Bugüne kadar bir kez Türkiye ikincisi ve bir kez Türkiye üçüncüsü oldum. Uluslararası organizasyonda ikinci oldum. 20'den fazla madalya kazandım. 3-4 Aralık'ta gerçekleştirilecek Balkan Şampiyonası'nda birinci olmak, Türk bayrağını zirvede göstermek istiyorum. Hem Edirne'yi hem Türkiye'yi gururlandırmak istiyorum. İleride Avrupa ve dünya şampiyonalarında başarı elde edip, olimpiyatlarda madalya kazanmayı amaçlıyorum."

"Sağlıklı olduğunda hiç antrenman kaçırmaz" Edirne Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Tekvando Branş Sorumlusu Antrenör Metin Eşme ise Atakan Gorça'nın gelecek vadeden bir sporcu olduğunu söyledi.

Yaşadığı sakatlıklardan hızlı bir şekilde kurtulan Atakan'ın başarılı bir kariyeri olduğunu anlatan Eşme, "Atakan sağlıklı olduğunda hiç antrenman kaçırmaz. Antrenman olmadığında kendi özel çalışmalarını yapar. Kilosuna çok dikkat eder. Bir sporcuda olması gereken özellikleri taşıyor." ifadelerini kullandı.

  Muhabir: Gökhan Zobar


AA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Saadet Partisi 25.Yılını Kutluyor
Saadet Partisi 25.Yılını Kutluyor
GÖKTİM Kayseri'de Teknolojiye İlgi Duyan Gençler İçin Yeni Bir Dönem Başlıyor!
GÖKTİM Kayseri'de Teknolojiye İlgi Duyan Gençler İçin Yeni Bir Dönem...
Gonca Yelda Orhan: “Biz CHP’de Kalıyoruz”
Gonca Yelda Orhan: “Biz CHP’de Kalıyoruz”
Avrupa Birliği'nden Sürücüleri Kızdıracak Adım: Otomobiller Uydudan Yavaşlatılacak mı?
Avrupa Birliği'nden Sürücüleri Kızdıracak Adım: Otomobiller Uydudan...
Terörsüz Türkiye Sürecinde Yeni Aşama: Çerçeve Yasa Görüşmeleri Başladı
Terörsüz Türkiye Sürecinde Yeni Aşama: Çerçeve Yasa Görüşmeleri...
Borsadan haftalık kapanış rekoru
Borsadan haftalık kapanış rekoru

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.