• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
16:01
Yusuf Tekin İstifa Edecek Mi ?
15:13
Tuncay Sonel’in Adının Verildiği Caddenin Tabelaları Söküldü
14:06
Tuncay Sonel: ''Ben Devletin Valisiyim Emniyette İfade Vermem''
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Mobil ekiplerden çocukların okula devamı için 2 bin 460 aileye rehberlik hizmeti
GENEL
Yayınlanma: 30 Ekim 2022 - 15:10
Güncelleme: 30 Ekim 2022 - 15:10

Mobil ekiplerden çocukların okula devamı için 2 bin 460 aileye rehberlik hizmeti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kırsal bölgelerde görev yapan mobil ekiplerin, farklı risk gruplarındaki çocukların okula devamını sağlamak amacıyla 5 bin 188 çocukla görüştüğünü, 2 bin 460 aileye rehberlik hizmeti verdiğini bildirdi.

GENEL
30 Ekim 2022 - 15:10
Güncelleme: 30 Ekim 2022 - 15:10
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Mobil ekiplerden çocukların okula devamı için 2 bin 460 aileye rehberlik hizmeti
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, kırsal bölgelerde görev yapan çocuk koruma mobil ekipleri, aileler ile kamu görevlilerini ziyaret ederek farklı risk gruplarındaki çocukların okula devamını sağlamak amacıyla destek çalışmaları yürütüyor.  

Bakanlığın mobil ekipleri, Cumhurbaşkanlığı İcraat Programı Beşinci 180 Günlük Eylem Planı kapsamında, 1 Temmuz-31 Aralık 2021'de 22 ilin kırsal bölgelerinde sosyoekonomik yönden dezavantajlı ve risk gruplarındaki çocuklar ile ailelere yönelik tespit, değerlendirme ve yönlendirme çalışması gerçekleştirdi.

Bu kapsamda, 804 köy ziyaret edilerek 4 bin 755 çocukla görüşüldü ve 2 bin 385 aileye rehberlik yapıldı. Ayrıca ekipler ziyaret ettikleri köylerde muhtarlar, okul idarecileri, belediye görevlileri ve imamlarla da görüştü.

Aileler ve köylerdeki kamu görevlileriyle yapılan değerlendirmeler sonucunda 81 çocuk hakkında koruyucu ve destekleyici tedbir kararı alındı, okula devam etmediği belirlenen çocukların okula devamı sağlandı.

Çalışma 51 ile yaygınlaştırıldı Bu çalışmalardan olumlu geri dönüşler alınması üzerine çalışmanın büyükşehirler dışındaki 51 ilde yaygınlaştırılması kararlaştırıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının il müdürlükleri ve sosyal hizmet merkezlerinde görev yapan sosyal çalışmacı, psikolog, psikolojik danışman ve sosyologlardan oluşan mobil ekipler, bu illerde çalışmalarını sürdürdü.

Toplam 558 kişiden oluşan mobil ekipler 1127 köyde çocuklar, aileler, muhtarlar, okul idarecileri, belediye görevlileri ve imamlarla görüştü. Çalışmaların başladığı günden bugüne 260 çocuk Sosyal ve Ekonomik Destek hizmetinden yararlandı, ilgili mahkemeden 49 çocuk hakkında danışmanlık, 34 çocuk hakkında eğitim ve 24 çocuk hakkında sağlık tedbiri kararı alındı.

Ayrıca çalışmalar kapsamında, kırsal bölgelerdeki ihtiyaç sahibi ailelerin ilkokul ve ortaokula devam eden çocukları için hazırlanan ve içinde sırt çantası, kalemlik, beslenme çantası, boya, defter, kalem ve okuma kitaplarının yer aldığı "Eğitim ve Gelişim Destek Paketleri" de ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çalışmaya ilişkin "Mobil ekiplerimiz 5 bin 188 çocuğumuzla görüştü, 2 bin 460 aileye rehberlik hizmeti verdik. 260 çocuğumuzu Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmetlerimizden yararlandırdık. Eğitim çağında olup da maddi gerekçelerle okula gidemeyen hiçbir çocuğumuz kalmayıncaya kadar çalışacağız." ifadelerini kullandı.

  Muhabir: Ahmet Sertan Usul


AA
# cumhurbaşkanlığı icraat programı# cumhurbaşkanlığı icraat programları# cumhurbaşkanlığı 180 günlük icraat programı 2021
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Açıkalın: ''Oynadıkları Oyuna Ve Mücadeleye Kızıyorum''
Açıkalın: ''Oynadıkları Oyuna Ve Mücadeleye Kızıyorum''
Kayseri’de Kasten Öldürme Hükümlüsü Yakalandı
Kayseri’de Kasten Öldürme Hükümlüsü Yakalandı
Hayatını Kaybeden Jandarma Kayseri’de Toprağa Verildi
Hayatını Kaybeden Jandarma Kayseri’de Toprağa Verildi
Yusuf Tekin İstifa Edecek Mi ?
Yusuf Tekin İstifa Edecek Mi ?
Erva Spor Okulları'ndan Türkiye Şampiyonluğu Başarısı
Erva Spor Okulları'ndan Türkiye Şampiyonluğu Başarısı
TÜBİTAK, deprem sonrası İzmir ve çevresinde 2 yıldır çalışma yürütüyor
TÜBİTAK, deprem sonrası İzmir ve çevresinde 2 yıldır çalışma yürütüyor

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.