• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
12:13
Yırtık Eldiven Cezadan Kurtarmadı! "Şef Yaz Dedi" Sözleri Gündem Oldu
11:49
İmamoğlu'ndan Yeni Parti açıklaması: "Özgür Özel ile yürüyelim"
11:39
Ahbap soruşturmasında bağış listesi ortaya çıktı! Acun Ilıcalı detayı dikkat çekti
11:32
Altın satışında yeni dönem! ATM'den gram altın dönemi başladı
10:37
Erciyes'te Acı Kaza! Mustafa Tümgüç Hayatını Kaybetti
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Müdür Dursun, "Kazı alanının turistik bir alan olması için çalışacağız"
GENEL
Yayınlanma: 20 Eylül 2024 - 20:48

Müdür Dursun, "Kazı alanının turistik bir alan olması için çalışacağız"

İncesu Örenşehir’de yapılan kazı alanı çalışmaları hakkında bilgiler veren Kayseri İl Kültür Turizm Müdürü Şükrü Dursun; “Biz buranın ziyaretçiler tarafından gezip görülmesi gereken bir alan olması için çalışmalarımızı da yapacağız. Şehrimizin birçok noktasında farklı medeniyetlerden izler mevcut bu da bizim şehrimizin tarihinin ne kadar zengin olduğunu gösteriyor” dedi.

GENEL
20 Eylül 2024 - 20:48
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Müdür Dursun, “Kazı alanının turistik bir alan olması için çalışacağız”
İncesu Örenşehir’de yapılan kazı alanı çalışmaları hakkında bilgiler veren Kayseri İl Kültür Turizm Müdürü Şükrü Dursun; “Biz buranın ziyaretçiler tarafından gezip görülmesi gereken bir alan olması için çalışmalarımızı da yapacağız. Şehrimizin birçok noktasında farklı medeniyetlerden izler mevcut bu da bizim şehrimizin tarihinin ne kadar zengin olduğunu gösteriyor” dedi.

İncesu İlçesi, Örenşehir Mahallesinde, İl Kültür Turizm Müdürlüğü başkanlığında ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Can Erpek'in bilimsel danışmanlığında yürütülen Örenşehir Mozaikli Yapı Kalıntısı Kurtarma Kazısına ilişkin, 2024 yılında yapılan çalışmalar ve Mozaikli Yapının tanıtımına yönelik basın bilgilendirilmesi yapıldı.

Yapılan kazı alanı çalışmaları hakkında bilgiler veren Kayseri İl Kültür Turizm Müdürü Şükrü Dursun; “ İncesu Örenşehir Mahallesindeyiz. Burada mahalle içerisinde yer alan mozaikli yapı kalıntısı kazı çalışmalarımız bu yıl da devam ediyor. Yaklaşık 3 bin metre kare alanda kazı çalışması yapılmış bir noktadayız. Her yıl da zaten bu alanlar çalışmalarla birlikte genişliyor. Dönemine baktığımızda burası Roma dönemine ait bir yerleşim yeri oluyor ama esas 4’üncü yüz yıldan itibaren çok nitelikli bir Roma villası olarak düşündüğümüz bir yapı kalıntısı içerisinde mozaiklerle yazılar da mevcut. Biz buranın ziyaretçiler tarafından gezip görülmesi gereken bir alan olması için çalışmalarımızı da yapacağız. Şehrimizin birçok noktasında farklı medeniyetlerden izler mevcut bu da bizim şehrimizin tarihinin ne kadar zengin olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Can Erpek de kazı çalışmaları hakkında bilgiler vererek. Burada yapılan kazı çalışmasının Kapadokya bölgesi için önemli bir kazı çalışması olduğunu ifade etti.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Google'dan Milyonları İlgilendiren Değişiklik: Selfie Video ile Giriş Dönemi
Google'dan Milyonları İlgilendiren Değişiklik: Selfie Video ile Giriş...
Muharrem İnce İçin Yeni İddia! Hedefi CHP Liderliği mi?
Muharrem İnce İçin Yeni İddia! Hedefi CHP Liderliği mi?
Miçotakis'ten Yunan Medyasına Tepki:
Miçotakis'ten Yunan Medyasına Tepki: "Türkiye Büyük Ülke, Yan Yana...
Gülistan Doku Soruşturmasında Handan Sonel Tutuklandı
Gülistan Doku Soruşturmasında Handan Sonel Tutuklandı
İstanbul Anketi Şaşırttı! Zirvede Kıyasıya Yarış
İstanbul Anketi Şaşırttı! Zirvede Kıyasıya Yarış
Akar “İnsanların buluşması, konuşması, görüşmesi lazım”
Akar “İnsanların buluşması, konuşması, görüşmesi lazım”

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.