• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
12:31
Kayserispor'dan Makarov Açıklaması Geldi: ''Geçerliliği Yok!''
10:55
Kayserispor'da Kayıp Ödemeler Tartışması Büyüyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Muş'ta çocuklarını terör örgütünden kurtarmak için eylem yapan aile sayısı 44'e yükseldi
GENEL
Yayınlanma: 28 Aralık 2022 - 20:31
Güncelleme: 28 Aralık 2022 - 20:33

Muş'ta çocuklarını terör örgütünden kurtarmak için eylem yapan aile sayısı 44'e yükseldi

Muş'ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak partinin il başkanlığı önünde eylem yapan 43 aileye, bir aile daha katıldı.

GENEL
28 Aralık 2022 - 20:31
Güncelleme: 28 Aralık 2022 - 20:33
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Muş'ta çocuklarını terör örgütünden kurtarmak için eylem yapan aile sayısı 44'e yükseldi
Çocuklarına kavuşma ümidiyle Diyarbakır annelerinin başlattığı eyleme destek veren Muşlu aileler, her hafta çarşamba günü yaptıkları eyleme devam etti.  

Bulanık ilçesinden geçen yıl Fransa'ya giden ve 21 Nisan'da kaybolan 18 yaşındaki oğlu için eyleme katılan Yılmaz Dilek, her hafta HDP il binası önünde bir araya gelen ailelere destek vermeye başladı.

Sayıları 44'e yükselen aileler, "Halk düşmanı parti", "Evlatlarımızı vereceksiniz", "Ha HDP ha PKK", "Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir", "Halkı dolandıran parti", "Anneler direniyor", "Artık yeter yakamızdan düşün" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" yazılı pankartlar açtı.

Çocuklarının fotoğraflarını ellerinden bırakmayan anne ve babalar, HDP'ye tepki gösterdi, çocuklarına teslim olmaları için çağrıda bulundu.

 

Dilek, gazetecilere, oğlunun Fransa'da kandırılıp götürüldüğünü söyledi.

Çocuklarının HDP tarafından götürüldüğünü belirten Dilek, "HDP düşmandır, dost değildir. Kürtleri kandırıyor. Kürt'ün dostu ve yöneticisi değildir. HDP utanmıyor mu çocuklarımızı dağa gönderiyor? Oğlum gelip devlete teslim olsa yeri yurdu belli olacak. Çocuğumuzu ölüme götürmüşler kendileri keyif içinde yaşıyorlar. Çocuğumuzu götürüp öldürenler düşmanımızdır, dostumuz değildir. HDP memleketimizi dağıttı. HDP, PKK'nın dostudur. Oğlum Adem, gel devlete sığın. Devlet olmazsa bizler de olamayız. Allah onların belasını versin, bizi mahvettiler. Oğlum, gel devletin polisine askerine teslim ol." diye konuştu.

Anne Ayten Koçhan da Muş'ta 2 yıldır yaptıkları eylemi sürdürmekte kararlı olduklarını vurguladı.

 

Çocuklarına kavuşma umuduyla yaşadıklarını anlatan Koçhan, "HDP ne ise PKK'da aynısıdır. Evlatlarımızı PKK ve HDP'den istiyoruz. Cumhurbaşkanıma sesleniyorum. HDP'yi kapatsın. Yeter analar babalar ağladı. Tek bir çocuk bile dağda kalmayıncaya kadar eylemimize devam edeceğiz. Beni duyuyorsan, görüyorsan dön. Yolunuz yol değil. Bugün aramıza bir aile daha katıldı. Bundan sonra da katılmaya devam edecekler. HDP'lilerin çocukları en iyi okullarda okuyor, bizimkiler de dağın başında." dedi.

Anne Naciye Sönmez Yıldız ise "PKK ve HDP kim ki onların peşinden gitmişler. Seni küçük yaşta kandırdılar, geri dön oğlum. Ben seni sağ istiyorum, cenazeni istemiyorum. Cumhurbaşkanımıza ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya buradan sesleniyorum. HDP'yi kapatsınlar. Yeter bu ülkeye eziyet verdikleri. HDP ve PKK'yı istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Eyleme, Vatan Partisi Van İl Başkanı Akile Çevik ile Muş İl Başkanı Hakan Süzgeç de destek verdi.

Çevik, Diyarbakır anneleri ile başlayan evlat mücadelesinin Van'da, Muş'ta, Hakkari'de ve Almanya'da yayılmaya başladığını söyledi.

Vatan Partisi olarak her zaman annelerin yanında olduklarını ifade eden Çevik, "Aslında anneler HDP'yi kapattılar. Sıra Anayasa Mahkemesi kararı ile kapatılmaya geldi. Kökten çözüm istiyorsak, terör bitsin istiyorsak HDP'yi kapatmak zorundayız. Vatan Partisi bunu en önemli görevlerden biri olarak almıştır. Annelerin yanındayız. Son evladımız dağdan gelene kadar mücadeleye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

  Muhabir: İbrahim Yaldız


AA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Ne Olduysa Hemen Sildi! İsmail Yüksek Gündemde
Ne Olduysa Hemen Sildi! İsmail Yüksek Gündemde
Kayseri’de Tarihe Yolculuk Başlıyor: 45 Eserlik Kültür Rotası
Kayseri’de Tarihe Yolculuk Başlıyor: 45 Eserlik Kültür Rotası
Doç. Dr. Sabri Batın Açıkladı: ''Skolyozda Erken Tanı Hayat Kurtarır''
Doç. Dr. Sabri Batın Açıkladı: ''Skolyozda Erken Tanı Hayat Kurtarır''
Kayseri Namaz Vakitleri
Kayseri Namaz Vakitleri
Kayseri'de Cumartesi Günü Kurulan Semt Pazarları
Kayseri'de Cumartesi Günü Kurulan Semt Pazarları
Eskişehir Animasyon Sektörü Danışma Kurulu Toplantısında animasyon sektörü ele alındı
Eskişehir Animasyon Sektörü Danışma Kurulu Toplantısında animasyon sektörü ele alındı

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.