Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar ve Ömer Coşkun, Ürgüp’te Mustafapaşa bölgesinde yürütülmesi planlanan çevre düzenleme projesi kapsamında sahada incelemelerde bulundu.
Mustafapaşa, Ürgüp, Nevşehir, Türkiye’da gerçekleştirilen ziyaret kapsamında kentsel sit statüsündeki alanlar, tescilli yapıların korunması ve restorasyon süreçleri yerinde değerlendirildi. Bölgenin tarihi dokusunun korunmasına yönelik atılacak adımlar ele alındı.
Saha incelemelerinin ardından bölge esnafı ve vatandaşlarla bir araya gelen heyet, talepleri dinleyerek çözüm odaklı projeler üzerine istişarelerde bulundu.
Ziyaretin sonunda, sürece katkı sunan Prof. Dr. Hasan Ali Karasar’a, Ürgüp Kaymakamı Ömer Coşkun’a ve Mustafapaşa sakinlerine teşekkür edildi.
Kaynak: Haber Merkezi
Seda Kantekin




