Ünalmış, yaşanan tabloyu ironiyle anlatarak iktidar belediyeciliğine yüklendi:
"Yıllar önce söyledik. ‘Kayseri ikinci Venedik olacak’ dedik, ‘Kızılırmak Sivas Caddesi’nden geçecek’ dedik, hatta abartıp ‘Deniz yoksa biz getiririz’ bile dedik. Ama kimse ciddiye almadı. Bugün gelinen noktada, Kayseri yalnızca bir caddeyi değil, neredeyse tüm şehri dolaşan bir su şehri hâline geldi."

Ünalmış açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Kayseri artık Venedik’i geçti. Su her yerde: Mahallelerde, caddelerde, alt geçitlerde... Yamula’da başlayan su kayağı artık şehir merkezinde de yapılabilir hâle geldi. Alt geçitlerde dalgıçlık yapılacak seviyeye geldik. Bu bir doğa olayı değil, bu bir yönetim sorunudur. Bu tablo, 20 yılı aşkın süredir şehri yöneten anlayışın eseridir. Biz buna AK belediyecilik diyoruz."
“Vatandaşın her yağmurda mağdur olduğu, araçlarının yolda kaldığı, evlerinin su bastığı bir şehirde altyapıdan bahsedilemez,” diyen Ünalmış, sözlerini şöyle tamamladı:
"Otobüs durağında değil, bot kuyruğunda bekleyen bir şehir haline geldik. Kayseri halkı hizmet beklerken, bu iktidar yağmurla gelen rezilliği kader diye pazarlıyor. Kayseri bunu hak etmiyor. Bu şehrin daha iyi yönetilmesi, gerçek anlamda bir şehircilik anlayışına kavuşması gerekiyor. Oturdukları yerden şehri yönetenler artık kalkmalı; çünkü halk oturdukları yerde sel basıyor."
Kaynak: Haber Merkezi





