• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
18:41
İncesu'da Yanan Evde Karakaş ve İlmek İnceleme
15:47
Özsoy'dan Yahyalı'da 4-6 Yaş Kur'an Kursuna Ziyaret
15:30
Çopuroğlu: Türkiye Yüzyılı’nı Gençler İnşa Edecek!
15:21
Bünyan ERVA Wushu’da Madalya Yağdırdı!
12:51
Kayseri'de 4 Katlı Binada Yangın: 1 Bebek Dahil 5 Yaralı
11:49
AKİB, Stuttgart'ta 3'üncü Ofisini Hizmete Açtı
11:33
Sürücülerin Kabusu Geri Döndü: Benzin Ve Motorine Sert Artış!
09:30
Kayseri Namaz Vakitleri
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Orta Doğu'da Savaş 14. Gün: İsrail-İran Gerilimi Artıyor
DÜNYA
Yayınlanma: 13 Mart 2026 - 10:34

Orta Doğu'da Savaş 14. Gün: İsrail-İran Gerilimi Artıyor

İsrail ve İran arasındaki gerilim tırmanıyor. Bölgeden yeni füze ve İHA saldırıları, can kayıpları ve yaralanma haberleri geliyor.

DÜNYA
13 Mart 2026 - 10:34
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Orta Doğu’da Savaş 14. Gün: İsrail-İran Gerilimi Artıyor

Orta Doğu’da gerilim her geçen saat daha da büyüyor. ABD ve İsrail’in 28 Şubat’ta İran’a yönelik başlattığı saldırılarla başlayan ve İran’ın misillemeleriyle devam eden savaş 14’üncü gününde farklı ülkeleri de içine alan geniş bir çatışma alanına dönüştü.

 

Karşılıklı füze ve insansız hava aracı saldırıları devam ederken yalnızca İran ve İsrail değil, Irak, Lübnan ve Körfez ülkelerinde de yeni gelişmeler yaşanıyor. Bölgedeki askeri hareketlilik ve saldırılar sabah saatlerinden itibaren yeniden yoğunlaştı.

 

İsrail acil yardım servisi tarafından yapılan açıklamaya göre İran’dan atılan füzeler sonucu çoğu hafif olmak üzere yaklaşık 80 kişi yaralandı. Saldırılar sırasında kuzey bölgelerinde sirenlerin çaldığı ve gökyüzünde patlamaların görüldüğü bildirildi. Bazı yerleşim alanlarında maddi hasar oluştu.

 

İran medyası ise başkent Tahran’ın farklı noktalarında şiddetli patlamalar yaşandığını duyurdu. Patlamaların kentin çeşitli bölgelerinde art arda meydana geldiği ifade edilirken, saldırıların kapsamına ilişkin net bilgi verilmedi.

 

Irak’ın Kerkük kentinde ise Haşdi Şabi’ye ait bir askeri noktaya insansız hava aracıyla saldırı düzenlendi. Saldırıda can kaybı yaşanmadığı ancak karargahta hasar meydana geldiği bildirildi.

 

Öte yandan ABD ordusuna ait KC-135 tipi bir yakıt ikmal uçağı Irak’ın batısında düştü. ABD Merkez Komutanlığı kazanın düşman ateşi sonucu gerçekleşmediğini açıklarken, olayın nedeni hakkında inceleme başlatıldı.

 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Erbil yakınlarında düzenlenen saldırıda bir Fransız askerinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

 

Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı ise ülke hava sahasına giren onlarca insansız hava aracının hava savunma sistemleri tarafından engellendiğini açıkladı. Açıklamada son saatlerde çok sayıda İHA ve balistik füzenin imha edildiği belirtildi.

 

İran Devrim Muhafızları Ordusu ise bölgedeki ABD üsleri ile İsrail’in bazı şehirlerini hedef alan yeni bir saldırı dalgası başlattıklarını duyurdu. Açıklamada farklı tipte balistik füzeler ve kamikaze insansız hava araçlarının kullanıldığı ifade edildi.

 

Çatışmaların başladığı 28 Şubat’tan bu yana bölgedeki can kaybı sayısının hızla arttığı belirtiliyor. İran, Lübnan, Irak ve İsrail başta olmak üzere birçok ülkede yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği ve binlerce kişinin yaralandığı bildiriliyor.

 

Bölgedeki askeri hareketlilik ve karşılıklı saldırıların devam etmesi, savaşın daha geniş bir coğrafyaya yayılabileceği endişesini artırıyor.

Seda Kantekin
# İran İsrail savaşı# Orta Doğu savaş son dakika# 14’üncü gün# Lübnan ve Körfez ülkeler# 80 kişi yaralandı# inceleme başlatıldı# Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron# imha edildi# yaşamını yitirdiği# kişinin yaralandığı# geniş bir coğrafya
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
İncesu'da Yanan Evde Karakaş ve İlmek İnceleme
İncesu'da Yanan Evde Karakaş ve İlmek İnceleme
Kayseri’de Plakasıyla Oynayan Sürücüye 140 Bin TL Ceza
Kayseri’de Plakasıyla Oynayan Sürücüye 140 Bin TL Ceza
Talas Bulvarı'ndaki Yol Kavgasına Rekor Ceza
Talas Bulvarı'ndaki Yol Kavgasına Rekor Ceza
Kayseri’de 13 Yıl 7 Ay Cezalı Hırsızlık Şüphelisi Yakalandı
Kayseri’de 13 Yıl 7 Ay Cezalı Hırsızlık Şüphelisi Yakalandı
 Macaristan’dan Kayseri'ye Çifte Madalya
Macaristan’dan Kayseri'ye Çifte Madalya
Kayseri’de Kadir Has Bulvarı’nda Feci Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
Kayseri’de Kadir Has Bulvarı’nda Feci Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.