• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
16:31
Sosyal Yardım Ödemelerine Zam! Yeni Tutarlar Belli Oldu
15:33
Altında Beş Haftanın Ardından İlk Yükseliş
00:05
Mauro Icardi'yi Artık Fenerbahçe'de mi Göreceğiz?
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Otizmli Recep Ege'nin konservatuvar sınavına hazırladığı engelli genç hayaline kavuştu
GENEL
Yayınlanma: 12 Eylül 2022 - 12:02
Güncelleme: 12 Eylül 2022 - 12:02

Otizmli Recep Ege'nin konservatuvar sınavına hazırladığı engelli genç hayaline kavuştu

Hafif zihinsel engeli bulunan 21 yaşındaki Barış Kadıoğlu, otizmli Recep Ege Altıncıoğlu'nun verdiği eğitim sayesinde konservatuvar sınavını kazandı.

GENEL
12 Eylül 2022 - 12:02
Güncelleme: 12 Eylül 2022 - 12:02
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Otizmli Recep Ege'nin konservatuvar sınavına hazırladığı engelli genç hayaline kavuştu
Üniversitede opera ve şan bölümünde eğitim alan otizmli Recep Ege Altıncıoğlu, konservatuvar sınavına hazırladığı 21 yaşındaki hafif zihinsel engelli Barış Kadıoğlu'nun hayaline kavuşmasına yardımcı oldu.  

Mersin'de yaşayan Barış Kadıoğlu'na henüz 5 yaşındayken dikkat eksikliği ve sağlık sorunlarından dolayı hafif mental reterdasyon teşhisi kondu. Barış'ın fiziksel engelli annesi Kadime Kadıoğlu ile babası Mustafa Kadıoğlu, yaşamlarını çocuklarına adadı.

Çocuklarının küçük yaşlardan itibaren müzikle ilgilendiği zaman mutlu olduğunu fark eden çift, ona 12 yaşında bir bağlama aldı. Kadıoğlu, lise eğitiminin ardından hayalini kurduğu konservatuvar için sınava girdi. Sınavda yeterince başarı gösteremeyen Kadıoğlu, pes etmedi, sınava tekrar hazırlanmaya karar verdi.

Barış Kadıoğlu, geçen yıl müzik eğitmeni Orçun Berrakçay aracılığıyla müzik alanında yüksek lisans eğitimini sürdüren 25 yaşındaki otizmli Recep Ege Altıncıoğlu ile tanıştı.

Sınava Altıncıoğlu ile hazırlanmaya başlayan Kadıoğlu, ailesiyle İzmir'e de yerleşti. Altıncıoğlu, Kadıoğlu'na solfej ve ritim kalıpları başta olmak üzere piyona çalma ve eserlerin seslendirilmesi konusunda eğitimler verdi.

Kadıoğlu, aldığı eğitimler sayesinde ikinci denemesinde başarılı olarak Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümüne yerleşti.

"Recep'in sayesinde hayalime kavuştum" Barış Kadıoğlu, AA muhabirine, müziği çok sevdiğini, hayattaki en büyük isteğinin konservatuvarda eğitim almak olduğunu söyledi.

Geçen yıl konservatuvar sınavını kazanamadığı için üzüldüğünü belirten Kadıoğlu, "Recep ile ders yapmaya başladığımda güzel şeyler öğrendim. Bugüne kadar gittiğim öğretmenlerden daha farklı ve güzel öğretti. 'Bu çocuk anlamaz, bundan olmaz' diyen çok oldu. Recep'in sayesinde hayalime kavuştum. En çok isteğim bir üniversitenin müzik bölümünde okumaktı. Onun sayesinde kazandım. Hayalim müzik öğretmeni olmak. Küçük çocuklara ve hevesi olanlara müzik öğretmek." diye konuştu.

Kadıoğlu, bağlamasının tellerine dokunduğu zaman sevinç ve özgürlük hissettiğini dile getirerek, kendisine her zaman destek veren ailesine teşekkür etti.

"Bütün emeklerimizin karşılığını aldık" Otizmli Recep Ege Altıncıoğlu da İzmir'de özel bir üniversitenin müzik bölümü opera ve şan bölümünden geçen yıl mezun olduğunu, ardından da Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde müzik alanında yüksek lisans eğitimine başladığını anlattı.

Barış Kadıoğlu'nun konservatuvarda okuma isteğini öğrendiğinde çok etkilendiğini, ona yardım etmeye karar verdiğini kaydeden Altıncıoğlu, "Onlara pozitif yaklaşmak önemli. Onların hevesini, sevgisini ve güvenini kazanmak önemli. Yoksa kesinlikte bu iş baştan yürümez. Pozitif yaklaşıp üstüne gidip 'yapabilirsin, başarabilirsin' diyerek oluyor. Barış'ın sınavı kazanmasıyla bütün emeklerimizin karşılığını aldık." ifadelerini kullandı.

Altıncıoğlu, bir yıl boyunca Barış'ın hiç sıkılmadan ve vazgeçmeden derslere geldiğine değinerek, ondaki bu azmi görünce kendisinin de etkilendiğini vurguladı.

Özel bireylerin isterlerse her şeyi başarabileceklerini söyleyen Altıncıoğlu, şunları kaydetti:

"Kesinlikle pes etmesinler, çok çalışsınlar, azmetsinler. Barış ile gurur duyuyorum, o da örnek oldu. Özel bireylere yardımcı olmak hepimizin görevi, birbirimize yardımcı olmamız lazım. Özel bireylere yardım etmek istiyorum. Onlara piyano olur, solfej olur ne öğretebiliyorsam yardımcı olmayı kendime misyon ve vizyon edindim."

Annenin mutluluğu Barış Kadıoğlu'nun annesi Kadime Kadıoğlu da oğlunun hayallerine kavuşmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Recep Ege Altıncıoğlu'nun en büyük destekçileri olduğunu anlatan anne Kadıoğlu, şöyle devam etti:

"Bu başarıyı Recep'e borçluyuz. Bana bu mutluluğu yaşatan Recep'tir. Oğlumla ilgili en büyük hayalim, bana ihtiyacı olmaması, ayaklarının üzerinde durması ve üniversiteyi bitirmesi. Bir anne evladı için ne ister. Mal, mülk olsun o hayalim yok. Benim hayalim oğlumun güzel ve mütevazı bir yaşantısı olsun."

  Muhabir: Tezcan Ekizler


AA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan Kayseri’ye Geliyor
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan Kayseri’ye Geliyor
Basın Dünyasında Mutlu Gün: Naci Gültekin Şeker Dünyaevine Girdi!
Basın Dünyasında Mutlu Gün: Naci Gültekin Şeker Dünyaevine Girdi!
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi NATO Zirvesi'ne hazır
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi NATO Zirvesi'ne hazır
KAYMEK'ten Bir İlk! Ücretsiz Konuşma Kulübü Başladı
KAYMEK'ten Bir İlk! Ücretsiz Konuşma Kulübü Başladı
NATO Zirvesi'nde Bir İlk! Savunma Sanayii Resmen Gündemde
NATO Zirvesi'nde Bir İlk! Savunma Sanayii Resmen Gündemde
Türkiye-Lüksemburg milli maçının öncelikli bilet satışı başladı
Türkiye-Lüksemburg milli maçının öncelikli bilet satışı başladı

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.