Özçelik-İş Sendikası Kayseri Şube Başkan adayı Mustafa Çelikbilek, Elmacıoğlu Restoran’da düzenlenen iftar programında çok sayıda sendika üyesi ve işçi ile bir araya geldi. Çelikbilek, yaklaşan 10. Olağan Genel Kurul sürecine ilişkin önemli mesajlar verdi.
Konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başlayan Çelikbilek, sendikanın gerçek sahiplerinin emekçiler olduğunu vurguladı. Sendikal demokrasinin korunması gerektiğini belirten Çelikbilek, delege listelerinin üyelere duyurulmadan asılıp indirilmesini ve birçok üyenin süreçten haberdar edilmemesini eleştirdi. Süreçlerin şeffaflıkla yürütülmesi gerektiğini ifade ederek, gerekli itirazları yaptıklarını ve hukuki haklarını kullandıklarını söyledi.
“Bizim mücadelemiz bir koltuk mücadelesi değildir” diyen Çelikbilek, asıl mücadelenin işçinin iradesinin korunması olduğunu belirtti. Çelikbilek, seçimlerin adil, şeffaf ve eşit şartlarda yapılması gerektiğini dile getirerek haksızlık karşısında susmayacaklarını ve gerekirse yargı yoluna başvuracaklarını ifade etti.
Program, Çelikbilek’in birlik ve dayanışma mesajları ile fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. Çelikbilek, konuşmasını “Bu mücadeleyi hukuk içinde, sendikal ahlak içinde ve onurumuzla sürdüreceğiz. Sonunda kazanan bir kişi değil, sendikal demokrasi olacak. Bu seçimin kazananı işçi olacak” sözleriyle tamamladı.
Musa Yusuf Işık




