• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
17:59
Seyit Tümtürk, Kızı Hayrunnisa’nın Mezuniyet Törenine Katıldı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Rizeli madenciler enkazdan kurtardıkları anne ve kızına sahip çıktı
GENEL
Yayınlanma: 19 Mart 2023 - 17:03
Güncelleme: 19 Mart 2023 - 17:03

Rizeli madenciler enkazdan kurtardıkları anne ve kızına sahip çıktı

Madenciler, Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan evlerinin enkazından 102 saat sonra çıkarttıkları çocuk ve annesinin yanı sıra ablası ve eniştesini Rize'de misafir ediyor.

GENEL
19 Mart 2023 - 17:03
Güncelleme: 19 Mart 2023 - 17:03
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Rizeli madenciler enkazdan kurtardıkları anne ve kızına sahip çıktı
Kahramanmaraş'ta, 6 Şubat'ta meydana gelen depremde yıkılan evlerinin enkazından 102 saat sonra Melike ve annesi Canan Şavkılı'yı çıkartan Rizeli madenciler, aileye desteklerini sürdürüyor.  

Çayeli Bakır İşletmeleri maden kurtarma timi, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Yenişehir Mahallesi'nde yıkılan Serçin Apartmanı'nın enkazından depremin 4. günü kurtardıkları ve tedavileri Kayseri'de yapılan 9 yaşındaki Melike ve annesi Canan Şavkılı ile iletişimi kopartmadı.

Sol bacağı kesilen Melike'nin tedavisinin ardından annesi, ablası Dilara ve eniştesi Serkan İnce ile Kahramanmaraş'ta konteynere yerleştirildiğini öğrenen madenciler, aileyi Rize'ye getirmek için girişimde bulundu.

Depremzede aile, madencilerin daveti üzerine uçakla Trabzon Havalimanı'na geldi. Enkazdan çıkarttığı Melike ile Trabzon Havalimanı'nda sarılan madenci Metin Çalışkan, afetzede aileyi Çayeli ilçesindeki evinde misafir ediyor.

Madencilerin, aileye destekleri devam ediyor. Çayeli Bakır İşletmeleri Yönetim Kurulu da Melike'nin protez bacağa kavuşması için devreye girdi. Melike'nin protez masraflarının firma tarafından karşılanacağı belirtildi.

"Tek isteğim kızımın ayağa kalkması, yürümesi" Anne Canan Şavkılı, AA muhabirine, yaşanan afet dolayısıyla çok zor bir dönemden geçtiklerini söyledi.

Evinin ilk depremde yıkıldığını belirten Şavkılı, eşi Selim, 16 yaşındaki oğlu İsmail Efe ve 24 yaşındaki kızı Elife Gökçe Şavkılı'nın hayatını kaybettiğini, acısının tarifsiz olduğunu ifade etti.

Şavkılı, Melike'nin kendisine sürekli "Hayat bize hiç adil davranmadı." dediğine dikkati çekerek, her şeye rağmen hayata tutunmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Acıların yaşandığı dönemde Metin Çalışkan ve diğer madencilerin kendilerine destek olduğunu vurgulayan Şavkılı, "Sağ olsunlar bizi yalnız bırakmadılar, evlerini açtılar. Tedavi sürecinde telefonla sürekli kızımla görüştüler, yanımıza geldiler." dedi.

Şavkılı, depremde yaralandığı için kendisinin de çeşitli sağlık sorunları yaşadığını anlatarak, "Tek ayağa kalkma sebebim Melike. Tek isteğim kızımın ayağa kalkması, yürümesi. İyi bir geleceği olmasını istiyorum." diye konuştu.

Melike Şavkılı ise okula gitmek istediğini belirterek, "Polis olmak istiyorum." dedi.

En büyük hayalinin protez bacağa kavuşmak olduğunu ifade eden Melike, "Beni kurtaran abim" diye seslendiği Metin Çalışkan ile hastanede her gün cep telefonu ile görüntülü konuştuğunu sözlerine ekledi.

"Melike ile birlikte 6 çocuğum var" Şavkılı ailesini evinde misafir eden Metin Çalışkan, depremin ardından hayatında artık birçok şeyin değiştiğini artık Melike ile birlikte 6 çocuğunun olduğunu anlattı. Çalışkan, şunları kaydetti:

"Melike artık bizim, Çayeli Bakır'ın bir çocuğu. Kurtarma timinin çok büyük emeği var. Gönüllü olarak yola çıktık, Çayeli Bakır'ın destekleri ile can kurtarmaya vesile olduk. Çalışma yaptığımız gün çöken evde küçük bir delik açtık. Oradan içeri girmek bana nasip oldu. İlk Canan ablanın yanına gittiğimde şokta, Melike de enkaz altındaydı. Yüzü yere doğru doğruydu. Canan ablayı dışarı gönderip, deliği biraz daha boşaltmam gerekiyordu. Canan abla dışarı çıkmaya, 'Evladımı bırakmam' diyerek karşı çıktı. 'Evladın bizim evladımızdır.' diyerek dışarı çıkardıktan bir saat sonra da Melike'yi çıkardık."

Çalışkan, yaşanan acıları hafifletmek için var güçleriyle çalıştıklarını belirterek, "Çayeli Bakır, hepimiz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Gelecek adına bizler de gayret göstereceğiz. Biz Şavkılı ailesiyiz, onlar da Çalışkan. Hiçbir ayrım olmadan ailemizden parçalar. Sözün bittiği yer, acının tarifi yok ama ayakta durmak zorundayız. Allah, Canan ablaya sabır versin, eşini, oğlunu, kızını kaybetti. Hep birlikte ayakta duracağız, evimiz onlarındır." diye konuştu.

  Muhabir: Muhittin Sandıkçı


AA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Seyit Tümtürk, Kızı Hayrunnisa’nın Mezuniyet Törenine Katıldı
Seyit Tümtürk, Kızı Hayrunnisa’nın Mezuniyet Törenine Katıldı
Femaş Ailesinin Mutlu Günü: Ayçıl Mamur ve Orhan Sinan Danışman Dünya Evine Girdi
Femaş Ailesinin Mutlu Günü: Ayçıl Mamur ve Orhan Sinan Danışman...
En Düşük Emekli Maaşı Ne Olacak? İşte Masadaki Rakam
En Düşük Emekli Maaşı Ne Olacak? İşte Masadaki Rakam
Yusuf Kartal’ın Romanı İlgi Odağı Oldu: Sultan Hamamı Cinayeti
Yusuf Kartal’ın Romanı İlgi Odağı Oldu: Sultan Hamamı Cinayeti
Kayseri'de Pazartesi Pazarları Belli Oldu
Kayseri'de Pazartesi Pazarları Belli Oldu
Fransa'da emeklilik reformu karşıtı gösterilerde gözaltına alınanların sayısı 500'ü geçti
Fransa'da emeklilik reformu karşıtı gösterilerde gözaltına alınanların sayısı 500'ü geçti

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.