• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
16:55
KVK Voleybol’dan Çifte Zafer! Yarı Finale Yükseldi
16:28
Şehrimizin İncisi Erciyes 38 Fk Bir Üst Lig Yolunda Dev Bir Adım Attı
16:12
Kayseri'de 100. Yıl Gururu! Cadde Kararı ve Fabrika Müjdesi
15:48
TVYD'den Sert Mesaj: "Türkiye'nin En Güvenilir Mecrası Televizyondur"
15:36
Kayseri'ye Dünya Spor Başkenti İçin Güçlü Mesaj
15:30
Bakanlık Haritayla Uyardı! 20 İl İçin Kritik Alarm Verildi!
15:25
ACES Heyeti Kayseri'de İncelemelere Başladı
13:12
Okul Bahçesi Kabusa Döndü!
12:11
Trump’ın “Bombalama” Çıkışı Sonrası İran’dan Hürmüz Hamlesi!
12:00
50 Gün 50 Milyar Dolar Kayıp İran Savaşı'nın Bedeli Ağır Oldu
11:46
İşte CHP'li Özkan Yalım'ın Merak Edilen Sevgilileri!
11:37
Sosyal Medya Tehditlerine Geçit Yok: 12 Tutuklama!
10:58
Kayseri'nin Şehit Polisi Ahmet Cihat Kilci
10:40
Trump'tan İran Mesajı: Görüşmeler Sürüyor!
10:33
Gülistan Doku Soruşturmasında Yeni Gelişmeler: Baş Şüpheliler Tutuklu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. "Rüşvet almakla" suçlanan Menendez'e yurt dışına çıkma yasağı getirildi
DÜNYA
Yayınlanma: 27 Eylül 2023 - 23:24
Güncelleme: 27 Eylül 2023 - 23:24

"Rüşvet almakla" suçlanan Menendez'e yurt dışına çıkma yasağı getirildi

New York Federal Mahkemesinde hakkındaki rüşvet iddialarını reddeden ABD'li Senatör Bob Menendez'in şahsi pasaportuna el konuldu.

DÜNYA
27 Eylül 2023 - 23:24
Güncelleme: 27 Eylül 2023 - 23:24
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
"Rüşvet almakla" suçlanan Menendez'e yurt dışına çıkma yasağı getirildi
"Rüşvet almakla" suçlanan Menendez, eşi Nadine (Arslanian) Menendez ile geldiği Manhattan'daki mahkeme binası önünde gazeteciler ve "istifa et" sloganları atan bir grup protestocu tarafından karşılandı.

 

Herhangi bir açıklama yapmadan mahkeme binasına giren Menendez, daha sonra avukatı ve diğer sanıklarla hakim karşısına çıkarıldı.

Menendez ve eşi, duruşmada avukatları aracılığıyla haklarındaki suçlamaları kabul etmediklerini söyledi.

İddianamede Menendez ile rüşvet olayına karışmakla suçlanan New Jerseyli iş insanları Fred Daibes ve Jose Uribe de suçlamaları reddetti.

Suçlamalarda adı geçen 5. sanık Wael Hana da dün Mısır'dan dönerken JFK Havalimanı'nda gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemede "suçsuz" olduğunu savunmuştu.

100 bin dolar kefaletle serbest bırakıldı

Senatör Menendez, davaya bakan yargıç tarafından kişisel teminat karşılığında 100 bin dolar kefalet ile serbest bırakıldı.

Şahsi pasaport ve seyahat evraklarını teslim etmesi istenen Menendez, sadece Kongredeki görevi nedeniyle yurt dışına resmi pasaportu ile seyahat edebilecek.

Eşi dışında davada ismi geçen diğer sanıklarla yanında avukatı hazır olmadan irtibat kurması yasaklanan Menendez'in, ayrıca Kongredeki Senato personeli, Dış İlişkiler Komitesi personeli veya davanın gerçekleri hakkında kişisel bilgisi olan siyasi danışmanlarla da iletişimi yasaklandı.

Eşi de New Jersey'deki evini güvence göstererek 250 bin dolar kefalet karşılığında serbest bırakıldı. Pasaportunu teslim etmesi istenen Nadine (Arslanian) Menendez'in, yalnızca New York-Washington koridorunda seyahat etmesine ve Florida'daki ailesini görmesine izin verildi.

"Senatörlük makamını kullanarak yolsuzluk" suçlaması

New York Güney Bölge Federal Mahkemesine geçen hafta sunulan 39 sayfalık iddianamede, Menendez ve eşi Nadine (Arslanian) Menendez'e, New Jerseyli iş insanlarıyla girdiği ilişkilerde rüşvete karışma suçlamaları yöneltilmişti.

Federal savcılar, Menendez'in evinde yapılan aramalarda 100 bin dolarlık iki altın külçe ve 480 bin dolarlık gizli nakit para ele geçirdiklerini açıklamıştı.

İddianamede, Menendez'in senatörlük makamını kullanarak rüşvetle kazanılan altın ve nakit para dışında usulsüz şekilde ev ipoteği ödemeleri, usulsüz iş tazminatı ve lüks bir araç edinme gibi yolsuzluk işlerine karıştığı aktarılmıştı.

Menendez, özellikle Kongre'de yabancı ülkelere yapılacak askeri yardımlar üzerinde söz sahibi olan Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı boyunca Mısır'a yapılan resmi yardımlardaki etkisi ile New Jersey'deki Mısır kökenli iş insanları ve firmalarla girdiği ilişkiler nedeniyle eleştirilere neden olmuştu.

Hakkındaki suçlamalardan bu yana, başta New Jersey'in diğer tek Demokrat Senatörü olan Cory Booker ve New Jersey'in Demokrat valisi Phil Murphy olmak üzere kendi partisinden 25'ten fazla Kongre üyesi Menendez'in senatörlük görevinden istifa etmesi çağrısında bulunmuştu.

Suçlamaların ertesi gününde Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı görevinden ayrılmak zorunda kalan Menendez, partisinden ve kamuoyundan gelen istifa baskılarına direniyor.

Küba kökenli göçmen bir ailenin oğlu olan Menendez, ABD Kongresi'nde Türkiye karşıtlığı, Rum ve Ermeni lobisine yakınlığı ile biliniyor.

Menendez, ABD tarafından Türkiye'ye yapılacak F-16 satışına karşı çıkanların başında gelirken Türkiye'nin Akdeniz ve Ege'deki politikalarından rahatsızlığını da her fırsatta gündeme getiriyor.

 

Muhabir: Islam Doğru


AA

 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
KVK Voleybol’dan Çifte Zafer! Yarı Finale Yükseldi
KVK Voleybol’dan Çifte Zafer! Yarı Finale Yükseldi
Kayserispor Gaziantep Deplasmanı Öncesi Son Hazırlıklarını Yapıyor
Kayserispor Gaziantep Deplasmanı Öncesi Son Hazırlıklarını Yapıyor
Kayseri’de Ailelere Çocuk Güvenliği Semineri Düzenlendi
Kayseri’de Ailelere Çocuk Güvenliği Semineri Düzenlendi
Şehrimizin İncisi Erciyes 38 Fk Bir Üst Lig Yolunda Dev Bir Adım Attı
Şehrimizin İncisi Erciyes 38 Fk Bir Üst Lig Yolunda Dev Bir Adım Attı
Kayseri'de 100. Yıl Gururu! Cadde Kararı ve Fabrika Müjdesi
Kayseri'de 100. Yıl Gururu! Cadde Kararı ve Fabrika Müjdesi
Dışişleri Bakan Yardımcısı Akçapar, Türkiye ile Çin ilişkisinin artan önemini vurguladı
Dışişleri Bakan Yardımcısı Akçapar, Türkiye ile Çin ilişkisinin artan önemini vurguladı

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.