• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
12:50
Süper Lig 33. Hafta Maçları Aynı Anda Mı Başlayacak?
11:41
Ağaç Süstü Ama Altı Çöp Oldu: Girişte Tepki Çeken Görüntü!
10:16
Perde Aralandı: Küçük Kızın Ölümü İstismarı Ortaya Çıkardı!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Sağlık Bakanı Koca: Sağlıkçıların özlük haklarına ilişkin birçok düzenleme yapılacak
GENEL
Yayınlanma: 07 Haziran 2022 - 13:56
Güncelleme: 07 Haziran 2022 - 13:58

Sağlık Bakanı Koca: Sağlıkçıların özlük haklarına ilişkin birçok düzenleme yapılacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sözleşmeli, kadrolu dahil sağlıkçıların özlük haklarına ilişkin birçok düzenleme yapılacağını, konunun bu hafta TBMM'de komisyona gelebileceğini bildirdi.

GENEL
07 Haziran 2022 - 13:56
Güncelleme: 07 Haziran 2022 - 13:58
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sağlık Bakanı Koca: Sağlıkçıların özlük haklarına ilişkin birçok düzenleme yapılacak
akan Koca, dün yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.  

Kovid-19 salgınına ilişkin bir soru üzerine Koca, "Kovid ile nasıl yaşanılabilirliği bilerek yaşayacağız, Kovid ile yaşıyor olacağız, tedbirlerimizi alarak, aşılarımızı yaptırarak." dedi.

Sağlık Bakanı Koca, maymun çiçeği virüsüne ilişkin soruya, şu yanıtı verdi:

"Maymun çiçeğini biliyoruz, temasla geçiyor. Yurt dışında nasıl gelişti? Temasla oldu, artı salgıyla geçiyor, damlacık enfeksiyonuyla geçmiyor. Dolayısıyla salgın, pandemi ve benzeri olabilecek durumu söz konusu değil. Lüzumsuz gündem yapmayalım, vatandaşı tedirgin etmeyelim. Halen de bizde görülmedi ama maymun çiçeğine benzer belirtiler gösteren birçok virüs var. Her benzer görüntü için maymun çiçeği demeyelim. Medyada birtakım haberler yapılıyor, görseller paylaşılıyor sonra testlerini yapıyoruz negatif çıkıyor. İnsanlarımızda 'görüldü de bunu bir şekilde gizlediler mi, açıklamadılar mı, dünyada görülüyor da bizde niye görülmüyor' gibi bir kaygıya sebep oluyor. Yoğun temas olduğu durumlarda daha çok oluyor."

"Maymun çiçeği salgın sebebi değil" Bakan Koca, maymun çiçeğinin salgın sebebi olmadığını vurguladı.

Bir soru üzerine, TURKOVAC aşısının üretiminin devam ettiğini ve ellerinde yeterince bu aşıdan bulunduğunu ifade eden Koca, "Bundan sonraki süreçte daha çok hatırlatıcı doz anlamında önerdiğimiz, BioNTech için, TURKOVAC için, SİNOVAC için o dozlarını vatandaşlarımız yaptırıyor. Bundan sonraki süreçte, kasım, aralıkta herkes yeniden bir ilave doz yaptırmalı mı, salgının seyriyle ilgilidir, dünyadaki gelişim belirler ve onun için de aşımız var." dedi.

Hıfzıssıhha ile ilgili bir soruya ise Koca, "İnşaat devam ediyor. 2023'te açılmak üzere her türlü aşının hem mRNA'nın hem adeno hem inaktif aşıların Ar-Ge'sinin ve üretiminin yapıldığı en büyük biyoteknoloji ve aşı birimi olacak, merkezi olacak. 50 bin metrekare kapalı alanda şu anda yapılıyor hızla." yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, hasta randevularına ilişkin söylediği sözlerin hatırlatılması üzerine ise Bakan Koca, "Bu süreçlerin, çalışanların mutluluğu ve memnuniyetiyle doğru orantılı olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla beklentileri var çalışanlarımızın. Hekim arkadaşlarımızın motive olmaları için de bunun gerekliliğini biliyoruz." diye konuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu konuda iradenin Mecliste olduğunu belirterek, "Özlük hakları noktasında sözleşmeli, kadrolu dahil olmak üzere birçok düzenleme yapılacak. Özlük haklarıyla ilgili konunun bu hafta komisyona gelmesi kuvvetle muhtemel." dedi.

  Muhabir: Enes Kaplan

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
O Tekstil Firmasında Konkordato Süreci Başladı!
O Tekstil Firmasında Konkordato Süreci Başladı!
Süper Lig 33. Hafta Maçları Aynı Anda Mı Başlayacak?
Süper Lig 33. Hafta Maçları Aynı Anda Mı Başlayacak?
MHP Ve Ülkü Ocakları Kayseri Protokolünü Ziyaret Etti!
MHP Ve Ülkü Ocakları Kayseri Protokolünü Ziyaret Etti!
Ağaç Süstü Ama Altı Çöp Oldu: Girişte Tepki Çeken Görüntü!
Ağaç Süstü Ama Altı Çöp Oldu: Girişte Tepki Çeken Görüntü!
5 Bin Öğrenci, Tek Çatı: Erciyes Vakfı’nın Görünmeyen Gücü
5 Bin Öğrenci, Tek Çatı: Erciyes Vakfı’nın Görünmeyen Gücü
Ayşe Begüm, üst üste ikinci kez dünya şampiyonluğunu Türkiye'ye getirmek istiyor
Ayşe Begüm, üst üste ikinci kez dünya şampiyonluğunu Türkiye'ye getirmek istiyor

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.