• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
16:25
EYT vurmadı ama...2000-2008 girişlilere müjde! 3600 gün dolduysa...
16:23
Türkiye'nin ilk dijital bankası Hayat Finans, zihinsel dönüşüme liderlik etmek istiyor
16:18
Merkez Bankası politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 30'a çıkardı
11:31
Diyanet İşleri 2 bin 450 sözleşmeli personel alımı yapılacak
11:29
Kayseri’de 6’ncı kitap fuarı gerçekleştirilecek
11:25
Hatay'da kalıcı konutların teslimine aralık ayında başlanacak
09:47
Kayseri Valisi Çiçek: "Tarih, gençlerimizin geleceğidir"
09:44
Barış Kılıç ateş püskürdü: ‘’18 yıldır susuyorum, bedel ödeteceğim!’’
09:36
Avukatlık asgari ücret tarifesi belirlendi
09:33
Büyükşehir, Amatör Spor Kulüplerine 1,5 Milyon TL’lik Malzeme Desteği Verecek
09:33
İstanbul'da 20 günlük denetimlerde 135 bin 309 araca yaklaşık 205 milyon lira ceza
07:35
Aliyev: Karabağ'da sadece bir günde tüm görevler yerine getirildi
07:08
Dikkat! Kayseri'de o mahallelerde elektrik kesintisi yaşanacak?
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Sarkafe Pastanesinde kadınlar hem üretiyor hem kazanıyor 
GENEL
01 Eylül 2023 - 15:46
Reklam

Sarkafe Pastanesinde kadınlar hem üretiyor hem kazanıyor 

Sarıoğlan Kaymakamlığı’nın teşvikleri ile ilçede Sarıoğlan Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine bağlı olarak 26 Temmuz 2023 tarihinde kurulan Sarkafe pastanede, kadınlar hem üretiyor hem de satış yaparak gelir elde ediyor.

GENEL
01 Eylül 2023 - 15:46
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sarkafe Pastanesinde kadınlar hem üretiyor hem kazanıyor 
Sarkafe pastanede kuru pastalardan yaş pastaları baklava çeşitlerinden su böreği çeşitlerinden çikolatalı kuplara, spesiyal adet pastalara, milkshakeden sıcak çikolataya, espresso kahve çeşitlerinden filtre kahveye, Türk kahvesinden soğuk içeceklere, el yapımı limonatalara kadar geniş bir ürün yelpazesi bulunuyor. 


Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in teşvikleri ile Kayseri’nin ilçelerine kadın kooperatifleri kuruldu. Kayseri’nin Sarıoğlan İlçesinde 30 Ocak 2023 tarihinde Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç tarafından açılışı gerçekleştirilen Sarıoğlan Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinde çalışan kadınlar Türkiye’nin farklı bölgelerinden önemli şeflerin eğitimine tabi tutularak öncelikle butik pasta, çikolata, iş yerinde güvenlik, hijyen, ilk yardım eğitimi aldı. Bu eğitimler alan kadınlar sertifika sahibi olarak Sarka markasıyla da patent aldı. 

Sarıoğlan Kaymakamlığı’nın teşvikleri ile ilçede Sarıoğlan Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine bağlı olarak 26 Temmuz 2023 tarihinde kurulan Sarkafe pastanede, kadınlar aldıkları patent sayesinde birçok ürünü hazırlıyorlar. 

Sarkafe’de birçok ürünün üretildiğini, kafenin geniş bir ürün yelpazesine sahip olduğunu söyleyen Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Gülten Ardahan, “Sarkafe Pastane 26 Temmuz’da kuruldu. Açılışımızı Vali bey ile birlikte yaptık, burası Sarıoğlan Kadın Kooperatifi kuruluşudur, işletmesini de Sarıoğlan Kadın Kooperatifi çalışanları yapıyor. Sarkafede aklınıza gelebilecek her şey üretiliyor. Kuru pastalardan yaş pastaları baklava çeşitlerinden su böreği çeşitlerinden çikolatadan kuplara spesiyal adet pastalara, milkshakeden sıcak çikolataya, espresso kahve çeşitlerinden filtre kahveye, Türk kahvesinden soğuk içeceklere, el yapımı limonatalara kadar geniş bir ürün yelpazesi ile çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

‘UMDUĞUMUZDAN DAHA FAZLASINI BULDUK’

Sarkafe’de kooperatif ortakları üyeleri ve meslek lisesinin çırak öğrencileri aynı zamanda halk eğitimin pastacılık kursu öğrencilerinin çalıştığını dile getiren Ardahan “Biz aynı zamanda Sarıoğlan kadın kooperatifinin asıl kuruluşu olan çikolata da kendi markanızı oluşturmak için SARKA patentini aldık. Açılımı Sarıoğlan kadındır. Belçika çikolatası üretiyoruz. Dünyanın en kaliteli çikolatası ve Türkiye'nin yine 1 sınıf en kaliteli çikolata ham maddesini kullanıyoruz. Hammaddemizi yurt dışından ithal getirtiyoruz kendimiz işleyerek satışa hazır hale getiriyoruz. Sarkafe’de yoğunluk çok güzel, küçük bir ilçe olmamıza rağmen talep çok, ürünleri yetiştirmede sıkıntı bile yaşıyoruz diyebilirim. Alan müşterilerimiz bütün ürünlerimizden çok memnun aynı zamanda kafe bölümünde gençler, çocuklar, bayanlar hem oturuyorlar, çay kahvelerini içiyorlar hem kitaplarını okuyorlar aynı zamanda doğum günlerini kutluyorlar, kutlamalarını yapıyorlar. Umduğumuzdan daha fazlasını bulduk” ifadelerini kullandı.
Bu haber 71 defa okunmuştur.
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
EYT vurmadı ama...2000-2008 girişlilere müjde! 3600 gün dolduysa...
EYT vurmadı ama...2000-2008 girişlilere müjde! 3600 gün dolduysa...
Türkiye'nin ilk dijital bankası Hayat Finans, zihinsel dönüşüme liderlik etmek istiyor
Türkiye'nin ilk dijital bankası Hayat Finans, zihinsel dönüşüme...
Merkez Bankası politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 30'a çıkardı
Merkez Bankası politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 30'a çıkardı
Diyanet İşleri 2 bin 450 sözleşmeli personel alımı yapılacak
Diyanet İşleri 2 bin 450 sözleşmeli personel alımı yapılacak
Kayseri’de 6’ncı kitap fuarı gerçekleştirilecek
Kayseri’de 6’ncı kitap fuarı gerçekleştirilecek
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, gazetecilerle buluştu
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, gazetecilerle buluştu

Ana Sayfa
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.