• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
16:55
KVK Voleybol’dan Çifte Zafer! Yarı Finale Yükseldi
16:28
Şehrimizin İncisi Erciyes 38 Fk Bir Üst Lig Yolunda Dev Bir Adım Attı
16:12
Kayseri'de 100. Yıl Gururu! Cadde Kararı ve Fabrika Müjdesi
15:48
TVYD'den Sert Mesaj: "Türkiye'nin En Güvenilir Mecrası Televizyondur"
15:36
Kayseri'ye Dünya Spor Başkenti İçin Güçlü Mesaj
15:30
Bakanlık Haritayla Uyardı! 20 İl İçin Kritik Alarm Verildi!
15:25
ACES Heyeti Kayseri'de İncelemelere Başladı
13:12
Okul Bahçesi Kabusa Döndü!
12:11
Trump’ın “Bombalama” Çıkışı Sonrası İran’dan Hürmüz Hamlesi!
12:00
50 Gün 50 Milyar Dolar Kayıp İran Savaşı'nın Bedeli Ağır Oldu
11:46
İşte CHP'li Özkan Yalım'ın Merak Edilen Sevgilileri!
11:37
Sosyal Medya Tehditlerine Geçit Yok: 12 Tutuklama!
10:58
Kayseri'nin Şehit Polisi Ahmet Cihat Kilci
10:40
Trump'tan İran Mesajı: Görüşmeler Sürüyor!
10:33
Gülistan Doku Soruşturmasında Yeni Gelişmeler: Baş Şüpheliler Tutuklu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Savcı Özlem Salkım'ın ölümünde 2 astsubaya 'taksirle ölüme neden olmak'tan dava
GENEL
Yayınlanma: 28 Aralık 2021 - 15:54

Savcı Özlem Salkım'ın ölümünde 2 astsubaya 'taksirle ölüme neden olmak'tan dava

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde, cumhuriyet savcısı Özlem Salkım'ın (28) doğum günü kutlamasında başından tabancayla vurulması sonucu yaşamını yitirmesine ilişkin...

GENEL
28 Aralık 2021 - 15:54
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Savcı Özlem Salkım'ın ölümünde 2 astsubaya 'taksirle ölüme neden olmak'tan dava
Sorgun Adliyesi'nde görev yapan cumhuriyet savcısı Özlem Salkım, 24 Mart'ta Bahçelievler Mahallesi Yazıcıoğlu Caddesi'ndeki evinde, arkadaş grubuyla doğum gününü kutladığı sırada başından tabanca ile vurularak ağır yaralandı. Yozgat Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedaviye alınan Salkım, 3 gün sonra hayatını kaybetti. Salkım'ın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Olay sırasında evde bulunan astsubaylar Ahmet M. ve Mehmet S. hakkında 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan 2'şer yıldan 6'şar yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlenerek, dava açıldı. Yine evde bulunan Özlem Salkım'ın arkadaşı cumhuriyet savcısı H.A. ile adliyede kantin görevlisi hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi.

'SAVCIM SİLAHLA OYNAMAYIN' DEMİŞ

Sorgun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede; savcı Özlem Salkım'ın doğum gününü kutlamak için arkadaşları cumhuriyet savcısı H.A. ile astsubaylar Ahmet M. ve Mehmet S. ile evinde bir araya geldikleri belirtildi. Ahmet M.'nin, Mehmet S. ile mutfakta yiyecekleri hazırlarken belindeki silahı kitaplığın üzerine bıraktığı sonra grubun birlikte yemek yiyerek, alkol aldığı belirtildi. Yemek sırasında Mehmet S.'nin kitaplığın üzerindeki silahı gösterip, 'Bu silah kimin' demesi üzerine Özlem Salkım'ın tabancayı eline alarak, şaka amacıyla astsubaylara doğrulttuğu, Ahmet M.'nin 'Savcım silahla oynamayın, ağzımızın tadı bozulmasın' dediği sonra kendi başına dayadığı sırada ateş aldığı belirtildi.

SİLAHTA PARMAK İZİ, EL SWAP'LARINDA ATIŞ ARTIĞI YOK

​İddianamede ayrıca silahın üzerinde herhangi bir parmak izi bulunamadığı, ilgili uzmanlarla yapılan görüşmede silahın elle tutulan yerinin düz ve sert zemin olmaması nedeniyle parmak izinin elde edilmesinin güç olduğunun belirtildiği kaydedildi. Özlem Salkım'ın ellerinden alınan swap’larda da herhangi bir atış artığına rastlanılmadığı; hastanede damar yolu açmak için elinde, kolunda, bacaklarında lokal temizleme yapıldığı, el swap’larında bu yüzden atış artığı bulunamadığına yer verildi. Yine Adli Tıp Kurumu Başkanlığı raporunda da ölüme neden olan atışın yakın mesafeden yapıldığı; ancak yaraya tıbbi müdahaleler nedeniyle atışın bitişik olup olmadığının saptanamadığı kaydedildi.

'SİLAHLA ŞAKA YAPMAYI SEVDİĞİNİ BİLİYORDUK'

Ahmet M., iddianamede yer alan ifadesinde, Özlem Salkım ile aynı binada oturduklarını, olay günü doğum gününü kutlamak için bir araya geldiklerini, Salkım'ın silahla sürekli şaka yapma şeklinde alışkanlıkları olduğunu bildiğini söyledi.

Mehmet S. ve H.A. da ifadelerinde Özlem Salkım'ın silahla sürekli şaka yaptığını ve bunu bildiklerini söyledi.

İddianamede; astsubay Ahmet M.'nin, içinde 13 mermi bulunan diğer silahlara göre güvenlik emniyeti daha zayıf olan tabancasını, kendisinin ve evde bulunanların tamamının ortak savunmalarında belirttiği üzere silah konusunda zafiyeti bulunan ve silahla çok fazla şaka yapmayı seven Özlem Salkım'ın bulunduğu, alkol alınan ortamda, herkesin ulaşabileceği yere bırakması nedeniyle 'taksirle ölüme neden olma' suçunu işlediği belirtildi.

Astsubay Mehmet S.'nin ise 'Bu silah kimin' diyerek silahlara merakı olan savcının söz konusu silahı fark etmesini sağlayıp, eline almasına neden olduğu ve böylece üzerine atılı 'taksirle ölüme neden olma' suçunu işlediği anlatıldı.

Ahmet M. ve Mehmet S. hakkında 'kasten öldürme' suçundan ise kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi.

BABA: VURULDUKTAN SONRA EVDE BEKLETİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ

Özlem Salkım'ı, evlendikten 17 yıl sonra Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan evlat edinen Rahime ve Ramazan Salkım çifti de iddianamede çelişkiler olduğunu söyledi. Ramazan Salkım, kızı öldüğünden bu yana videolarını izleyerek hasret giderdiklerini belirtti. İddianamenin 'kasten öldürme' suçundan hazırlanmamasına şaşırdıklarını kaydeden Salkım, "Biz bu iddianamenin neden bu kadar geciktirildiğini bilemedik. Biz iddianameyi okuyunca bir sürü çelişki ve tutarsızlıklar gördük. Biz davanın Ankara’da ağır cezada görülmesiyle alakalı dilekçe verdik; ama kabul edilmedi. 21 Ocak’ta ilk duruşmaya biz de gideceğiz. İddianamede, 'Özlem intihar etti' diyorlar; ama Özlem ve yanındakilerden alınan el swap’larında atış artığına rastlanılmadığı yazıldı. Özlem’in hastaneye giderken elleri temizlendiği, bahanesi sunuldu. Neden yanındakilerde çıkmadı? Biz Özlem’in ne zaman öldüğünü bilmek istiyoruz. İddianamede de bu konu tam belirtilmemiş. Biz Özlem’in vurulduktan sonra evde bekletildiğini düşünüyoruz" dedi.

Anne Rahime Salkım ise "Adalet yerini bulsun, kızımın kanı yerde kalmasın, kızımın başına gelenler ortaya çıksın. Mahkemeye de gideceğim ve sonuna kadar dayanacağım. Benim çocuğum böyle bir çocuk değildi. Çocuğumun hayatıyla oynadılar, hayallerini elinden aldılar" diye konuştu.

AVUKATTAN 'GÖREVSİZLİK' DİLEKÇESİ

Salkım ailesinin isteği üzerine ailenin avukatı Emin Erkılıç’ın, davanın Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten öldürme’ suçundan görülmesi gerektiği gerekçesiyle Sorgun 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ne 'görevsizlik' dilekçesi verdiği öğrenildi.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
KVK Voleybol’dan Çifte Zafer! Yarı Finale Yükseldi
KVK Voleybol’dan Çifte Zafer! Yarı Finale Yükseldi
Kayserispor Gaziantep Deplasmanı Öncesi Son Hazırlıklarını Yapıyor
Kayserispor Gaziantep Deplasmanı Öncesi Son Hazırlıklarını Yapıyor
Kayseri’de Ailelere Çocuk Güvenliği Semineri Düzenlendi
Kayseri’de Ailelere Çocuk Güvenliği Semineri Düzenlendi
Şehrimizin İncisi Erciyes 38 Fk Bir Üst Lig Yolunda Dev Bir Adım Attı
Şehrimizin İncisi Erciyes 38 Fk Bir Üst Lig Yolunda Dev Bir Adım Attı
Kayseri'de 100. Yıl Gururu! Cadde Kararı ve Fabrika Müjdesi
Kayseri'de 100. Yıl Gururu! Cadde Kararı ve Fabrika Müjdesi
'Dayakçı sevgiliye' tahliye
'Dayakçı sevgiliye' tahliye

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.