• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
10:40
Trump'tan İran Mesajı: Görüşmeler Sürüyor!
10:33
Gülistan Doku Soruşturmasında Yeni Gelişmeler: Baş Şüpheliler Tutuklu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Scholz, iklim değişikliyle mücadele için "İklim Kulübü"nün hayata geçirildiğini açıkladı
DÜNYA
Yayınlanma: 13 Aralık 2022 - 02:18
Güncelleme: 13 Aralık 2022 - 02:20

Scholz, iklim değişikliyle mücadele için "İklim Kulübü"nün hayata geçirildiğini açıkladı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, küresel ısınma ve iklim değişikliyle mücadele için "İklim Kulübü"nün hayata geçirildiğini söyledi.

DÜNYA
13 Aralık 2022 - 02:18
Güncelleme: 13 Aralık 2022 - 02:20
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Scholz, iklim değişikliyle mücadele için "İklim Kulübü"nün hayata geçirildiğini açıkladı
Scholz, Almanya'nın dönem başkanlığını yaptığı G7 ülkelerinin liderleriyle çevrim içi yaptığı toplantının ardından başkent Berlin'de basın toplantısı düzenledi.  

Bu yıl Almanya'nın dönem başkanlığında G7 ülkelerinin 4'ü çevrim içi toplam 6 kez liderler düzeyinde toplantı yaptığına işaret eden Scholz, bunun bu ülkelerin ne kadar yakın koordinasyon içinde olduğunu gösterdiğini söyledi.

Scholz, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş ve bu savaşın sonuçlarıyla meşgul olunmasına rağmen iklim değişikliği gibi diğer küresel konuları da gözden kaybetmediklerini ifade ederek, Almanya'da haziranda yapılan G7 liderler zirvesinde "İklim Kulübü"nün kurulmasının kabul edildiğini aktardı.

Söz konusu dönemden bu yana "İklim Kulübü" üzerinde çalışmalar yapıldığını dile getiren Scholz, "Bugün de tüzüğü kabul ederek İklim Kulübünün hayata geçirildiğini söyleyebilirim." dedi.

Scholz, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ile Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) "İklim Kulübü" için bir sekretarya oluşturacaklarından memnuniyet duyduğunu belirtti.

Mısır'ın Şarm el Şeyh kentinde düzenlenen İklim Konferansı'nda birçok ülkenin "İklim Kulübü"ne ilgi duyduklarını gördüğünü ifade eden Scholz, 2023'un sonunda Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) düzenlenecek bir sonraki İklim Konferansı'nda başka önemli ülkelerin de kulübe katılacağını söyledi.

Scholz, Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşın bir dönüm noktası olduğunu yineleyerek, G7 ülkelerinin bu savaşa kararlı bir cevap vermeyi başardığını belirtti.

Ekonomisi güçlü olan demokrasilerin birbirine daha da yakınlaştığını ifade eden Scholz, birlikte Ukrayna'ya destek vermek ve adil bir barış için çalıştıklarını dile getirdi.

"Rusya'nın acımasız eylemlerini kınıyoruz." diyen Scholz, G7 ülkelerinin birlikte durmasının ve kararlılık göstermesinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yalnız kalmasına yol açtığını kaydetti.

Scholz, "Putin'e Ukrayna'daki anlamsız ölümleri sona erdirmesi ve askerlerini geri çekmesi için tekrar çağrıda bulunuyoruz." ifadesini kullandı.

G20 Zirvesi'nde de Rusya'nın uluslararası hukuka dönmesin ve savaşı sonlandırmasının talep edildiğine değinen Scholz, G20 ülkelerinin nükleer silah kullanımını kabul edilmez olarak nitelediklerini anımsattı.

Almanya Başbakanı Scholz, G7 ülkelerinin Ukrayna'nın yanında durmaya devam edeceklerini vurguladı.

Ukrayna'nın yeniden inşası konusunda Berlin'de ekim ayında bir uzmanlar konferansı düzenlendiğini anımsatan Scholz, G7 liderlerinin de bugün, tüm bağışçılardan gelecek mali desteği koordine etmeyi amaçlayan bir platformun önemli unsurları konusunda anlaşmaya vardığı bilgisini paylaştı.

Scholz, buradaki hedefin Ukrayna, uluslararası finans kurumları ve başka partnerlerle birlikte bu platformun bir an önce hayata geçirilmesi olduğunu kaydetti.

"Ukrayna'nın yeniden inşası belki İkinci Dünya Savaşı'ndan sonraki Marshall Planı gibi bir insanlık görevi olacak." diyen Scholz, Rusya'ya yönelik de ekonomik baskıyı sürdürdüklerini, petrole tavan fiyat uygulamasıyla bu konuda önemli bir adım attıklarını söyledi.

Açlıkla mücadele ve istikrarlı bir küresel ekonomi için koordinasyonda bulunma konularına odaklanmayı sürdüreceklerini ifade eden Scholz, tahıl anlaşmasının uzatılmasının iyi bir haber olduğunu dile getirdi.

Almanya Başbakanı, ülkesinin 1 Ocak 2023'te G7 dönem başkanlığını Japonya'ya devredeceğini belirterek Japon yönetimine başarılar diledi.

 

  Muhabir: Erbil Başay


AA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Trump'tan İran Mesajı: Görüşmeler Sürüyor!
Trump'tan İran Mesajı: Görüşmeler Sürüyor!
Vali Çiçek’ten 35 Hesap Uyarısı: Panik Yapmayın
Vali Çiçek’ten 35 Hesap Uyarısı: Panik Yapmayın
Kayseri'de Bugün Vefat Edenler
Kayseri'de Bugün Vefat Edenler
Gülistan Doku Soruşturmasında Yeni Gelişmeler: Baş Şüpheliler Tutuklu
Gülistan Doku Soruşturmasında Yeni Gelişmeler: Baş Şüpheliler Tutuklu
Kayseri'de 8 İlçede Planlı Elektrik Kesintisi (18 Nisan)
Kayseri'de 8 İlçede Planlı Elektrik Kesintisi (18 Nisan)
BM: Küresel gayrisafi yurt içi hasıladaki büyüme bu yıl yüzde 3,3'e düşebilir
BM: Küresel gayrisafi yurt içi hasıladaki büyüme bu yıl yüzde 3,3'e düşebilir

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.